Επιλογές

“Πόλεμος” Μαρινάκη-Τσίπρα

“Πόλεμος” Μαρινάκη-Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φουντώνει ο ¨πόλεμος¨Μαρινάκη-κυβέρνησης και μάλιστα παίρνει χαρακτηριστικά προσωπικής επίθεσης προς τον πρωθυπουργό και μετατρέπεται πλέον σε ¨πολεμο¨ Μαρινάκη-Τσίπρα.

Το λάδι στη φωτιά έριξε η εφημερίδα ¨Παραπολιτικά¨ η οποία ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με πολυσέλιδο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με το χαρακτηριστικό τίτλο “ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ο Αλέξης Τσίπρας” και υπέρτιτλο “ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ” επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να στήσει ένα μεγάλο όμιλο μέσων ενημέρωσης μέσω των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μάρη.

Εχει πολύ μεγάλη σημασία ότι το ρεπορτάζ υπογράφει ο διευθυντής μέσων του ομίλου των Παραπολιτικών του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Παναγιώτης Τζένος.

Μάλιστα σε ένα πολύ σκληρό και επιθετικό πρωτοσέλιδο παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον ηγεμόνα του Νικολό Μακιαβέλι γράφοντας ότι “ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται όχι απλώς ως εφαψίας των ελληνικών προβλημάτων αλλά και ως ηγεμόνας με κακή βεβαίως εφαρμογή των συμβουλών του Νικολό Μακιαβέλι”.

Σε άλλο σημείο κάνει λόγο για “απίθανα ψεύδη που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα” και τα οποία εκστομίζει ο πρωθυπουργός “σε κάθε δημόσια εμφάνιση”.

Μάλιστα προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι “δεν δίνει λογαριασμό (σ.σ ο Τσίπρας ως ηγεμόνας) και παραβιάζει τις αρχές του αν έχει και όποιες έχει-προκειμένου να μη χάσει την εξουσία του”.

Η επίθεση από τον Τύπο Μαρινάκη (άλλα και του Αλαφούζου σε αυτή την περίπτωση) πήρε και αθλητικό χρήμα, καταλογίζοντας εμμέσως παρεμβάσεις στη διαιτησία σε βάρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Στην αντιπαράθεση μπήκε, όπως ήταν αναμενόμενο- και η εφημερίδα ¨Αυγή¨ η οποία με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα επιτίθεται σε Μαρινάκη και Αλαφούζο και το χαρακτηριστικό τίτλο “Η “παράγκα” του Μοσχάτου με συγκάτοικους Μαρινάκη-Αλαφούζο” και υπότιτλο “τα γαλάζια κέντρα προπαγάνδας μεταφέρουν τη φαιδρή αντιπολίτευση και στα γήπεδα”.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα διευκρινίζει ότι τα “αφεντικά¨ του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού εμφανίζουν τον Τσίπρα να “μαγειρεύει” τη διαιτησία και να τους “σφάζει” στα ματς του Σαββατοκύριακου.

Τις μέσα σελίδες υπάρχει ένα επιθετικό δημοσίευμα όπου μεταξύ άλλων να αναφέρετια ότι “Βεβαίως, δεν περίμενε κανείς ούτε τα “κόκκινα” πρωτοσέλιδα κατά της κυβέρνησης, ούτε την καταγγελία του Παναθηναϊκού πως… φταίει το Μέγαρο Μαξίμου για την ισοπαλία, ώστε να καταλάβει ότι τα επιχειρηματικά κέντρα της οικογένειας Αλαφούζου και του Ευ. Μαρινάκη έχουν συνασπιστεί εις βάρος της κυβέρνησης, λειτουργώντας εξ αντικειμένου υπέρ της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη”.

Μάλιστα προχωράει ακόμα περισσότερο και επιτίθεται στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1 γράφοντας ότι: “Όταν “έσκασε” το σκάνδαλο “Noor 1”, η Ν.Δ. προσποιούνταν πολλάκις ως εάν να μην το είχε ακούσει. Όμως, όταν αποκαλύφθηκαν οι επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, σε μία δυσώδη υπόθεση με μυστηριώδεις θανάτους κομβικών μαρτύρων και πολλές υποψίες για τους αφανείς πρωταγωνιστές της, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψε μεν την εν λόγω υπόθεση, αλλά μόνο ως προς το ένα σκέλος της: δηλαδή τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας -που και ο ίδιος παραδέχθηκε- με τον ισοβίτη.

Ταυτοχρόνως, όμως, η Ν.Δ. “ξεχνούσε” διαρκώς την ουσία του σκανδάλου, που δεν ήταν οι συνομιλίες Καμμένου, αλλά οι τόνοι των ναρκωτικών που βρέθηκαν σε ένα πλοίο – φάντασμα. Το Μαξίμου, λοιπόν, κατηγορώντας τη Ν.Δ. πως δεν λέει κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης, καλούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραδεχθεί εξ ονόματος ποίου μιλούσε. Αίφνης ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης, με προσωπική δήλωσή του, επισήμανε ότι “δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται”, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι οι εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Βήμα” από κεντροαριστερές, έχουν μετατραπεί μετά την απόκτηση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ουλτραδεξιές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X