Αθλητισμός

Άρθρο: Τι γίνεται λίγο πριν το Ευρωπαϊκό “start” των ελληνικών ομάδων

Άρθρο: Τι γίνεται λίγο πριν το Ευρωπαϊκό “start” των ελληνικών ομάδων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αμφιβολία μπαίνουμε σε μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες για τις ελληνικές ομάδες. Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε τα σκορ των πρώτων αγώνων που θα παίξουν ρόλο για τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, φαίνεται πως ο προπονητής του έχει καταλήξει στα συμπεράσματα του για το υλικό που διαθέτει και βάζει τις τελευταίες πινελιές για να ολοκληρώσει το παζλ του φετινού ρόστερ. Αναμφισβήτητα οι Καρσελά και Οφόε έδωσαν μια αίγλη παραπάνω στις φετινές μεταγραφές των “ερυθρολεύκων” και τον δυνάμωσαν αρκετά ώστε να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς με την Παρτιζάν. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Πειραιά θα ενισχυθεί κι άλλο. Μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς θα φανεί και το πόσο.

Η ΑΕΚ μετά το ντεμαράζ των συνεχόμενων μεταγραφών, έβαλε φρένο και κοιτάει μόνο το ματς με την ΤΣΣΚΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε να φανεί και σε επίσημα ματς το ποσό έτοιμη είναι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Τις επόμενες μέρες η Ένωση θα εξασφαλίσει και την οικοδομική άδεια για το γήπεδο της και φαίνεται ότι επικρατεί ένα γενικό αλαλούμ μεταξύ των κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων αλλά και το όνειρο των ΑΕΚτζήδων για επιστροφή στο σπίτι τους. Αυτό που πρέπει να κοιτάξει για την ώρα η Ένωση είναι το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς οι Ρώσοι παρά την ήττα τους για την 2η αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος, θα έρθουν στην Αθήνα μόνο για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και το τελευταίο που θέλουν στην ΑΕΚ είναι να μην είναι άπαντες συγκεντρωμένοι στο ματς. Όπως και να έχει η ΑΕΚ αγωνιστικά θα ενισχυθεί κι άλλο και αυτό θα αφορά την επιθετική της αιχμή, αφού εκεί δείχνει να “πονάει” προς το παρόν η ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ μόνο αισιοδοξία μπορεί να αφήνει η εμφάνιση της ομάδας στο τελευταίο φιλικό και με μια η δυο προσθήκες αναμένεται να κλείσει το ρόστερ της νέας σεζόν. Σίγουρα θα υπάρξει προσθήκη αμυντικού, αλλά και μέσου και μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς θα φανεί αν χρειάζεται και κάποια ακόμα τελευταία πινελιά. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να τελειώσουν γρήγορα, από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση με την Ολιμπικ Ντόνετσκ για  να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για ελπίδες στους Ουκρανούς

Ο Παναθηναϊκός αφού έμαθε και επίσημα ότι αντίπαλος του στο Europa League θα είναι η Καμπάλα, προετοιμάζεται κατάλληλα για να μην υπάρξει και νέος αποκλεισμός από την ίδια ομάδα λίγα χρόνια μετά. Από εκείνη την ημέρα βέβαια πολλά έχουν αλλάξει, στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι είναι ένα ματς που κρύβει παγίδες αλλά είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση για τα playoff. Ο Μαρίνος Ουζουνιδης ξέρει τι υλικό έχει στα χέρια του, δείχνει να το έχει προετοίμασει κατάλληλα και με αυτό θα πάει για την πρόκριση. Στα μεταγραφικά οι “πράσινοι” κυνηγούν το “κόλπο γκρόσο” με τον Μαξι Ροντριγκεζ της Νιουελς και οποίος νόμιζει ότι ο παίκτης λόγω ηλικίας θα έρθει -αν έρθει- να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα είναι γελασμένος. Ο Αργεντινός διαθέτει ποιότητα και αν τελικώς έρθει στην Ελλάδα θα ανεβάσει level τον Παναθηναϊκό. Προφανώς θα υπάρξει και ενίσχυση στην επίθεση αλλά όλα αυτά θα φανούν επίσης, όπως με όλες τις ελληνικές ομάδες, μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς

Τέλος ο Πανιώνιος μετά την πρόκριση επι της Γκοριτσα θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να είναι και αυτός στην επόμενη φάση του Europa League, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέδειξε ότι διαθέτει “τσαγανό” και αυτό που μένει να φανεί είναι μέχρι που θα το φτάσουν οι παίκτες του. Ο Πανιώνιος είναι πολύ πιθανόν να μείνει με το υπάρχον ρόστερ εκτός και αν υπάρξει κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής.

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X