Ελλάδα

Έκθετο αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου ο «Ρουβίκωνας»: Δεν κάναμε εμείς την επίθεση στον ΔΟΛ

Έκθετο αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου ο «Ρουβίκωνας»: Δεν κάναμε εμείς την επίθεση στον ΔΟΛ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση σε άτυπη ενημέρωσή της, είχε σπεύσει να αποδώσει την επίθεση στον Ρουβίκωνα, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στo πρώην κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα, χωρίς κανείς να έχει την παραμικρή ένδειξη για αυτό και πολύ περισσότερο η ίδια η αναρχική ομάδα, όπως αποδείχτηκε λίγα 24ωρα αργότερα, με κείμενο της που ανήρτησε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

  • Αργά το απόγευμα της Κυριακής, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν στην ανάρτηση τους ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

«Το μόνο ενδιαφέρον είναι γιατί έγινε αυτή η μετάλλαξη στην προπαγάνδα του Σύριζα. Ηταν ένα μεμονωμένο λάθος; Ετοιμάζουν κάτι; Θέλει ο σύριζα να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά; Αλλά και η δεξιά, που σχεδόν μας κατηγόρησε ότι πνίξαμε στο αίμα το κοινοβούλιο στην παρέμβασή μας με φειγ βολάν στο προαύλιό της, τώρα έγινε φάρος λογικής και κατηγορεί τον σύριζα πoυ κατασκευάζει fake news για εμας. Να θέλουν κι αυτοί να διεμβολίσουν τον κόσμο που κάποτε συγκρούονταν με την εξουσία;», αναφέρει ο «Ρουβίκωνας».

  • Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό της, ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, είχε σπεύσει να επισημάνει μεταξύ άλλων: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή!».

  • Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κείμενο, που αναρτήθηκε από τον «Ρουβίκωνα» σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατέβηκε για λίγη ώρα και αναρτήθηκε εκ νέου με την παρακάτω εισαγωγή:

«Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ. Διαπιστώσαμε συντομα ότι είχε τρέξει αρκετό νερό στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα) με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατα λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα τους κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news απο το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο σύνοθύλευμα. Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά από το γεγονός ότι αυτος ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε…».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X