Ελλάδα

Ένα βήμα πριν την έξοδο σε Σκάι και Ant1

Ένα βήμα πριν την έξοδο σε Σκάι και Ant1
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μιας αναβάθμισης, έπεται μια απομάκρυνση. Ειδικά όταν η αναβάθμιση αφορά ουσιαστικά μη ενεργό θέση. Κάπως έτσι «διαβάζεται»  η αναβάθμιση του Σταμάτη Μαλέλη σε σύμβουλο ενημέρωσης από διευθυντή ειδήσεων του Σκάι και με την ταυτόχρονη τοποθέτηση στο νευραλγικό πόστο του σταθμού του έως τώρα αρχισυντάκτη του οικονομικού ρεπορτάζ Νίκο Φιλιππίδη.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα, όπως φαίνεται προς το παρόν, βελούδινο διαζύγιο του Σκάι με τον- ζώ για τα δελτία- Μαλέλη, δεδομένου ότι είναι σε ισχύ ακόμα το συμβόλαιο του.

Ο μέχρι πρότινος αρχισυντάκτης, Γιάννης Αδαμίδης, θα έχει την ευθύνη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, ενώ στη θέση της  παραμένει η διευθύντρια ενημερωτικών Λία Παρασκευά.

Το κανάλι του Νέου Φαλήρου εφαρμόζει ήδη σχέδιο αναδιάρθρωση της πυραμιδικής δομής του η οποία σηματοδοτήθηκε με την επάνοδο της Εύης Κουτσαυτάκη στον Σκάι ως διευθύνουσα σύμβουλο του σταθμού και την απομάκρυνση του Κώστα Κιμπουρόπουλου από την συγκεκριμένη επιτελική θέση στο τέλος του περασμένου Ιουλίου.

Στο ενδιάμεσο διάστημα έπαψε να είναι νομικός σύμβουλος του ομίλου ο Κώστας Φιλιππόπουλος, ο οποίος με τον Κιμπουρόπουλο ήταν το δίδυμο που εφάρμοσε με επιτυχία το σχέδιο για απόκτηση άδειας στην περσινή αδειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία της κυβέρνησης, η οποία όμως στην πορεία με απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκε.

Κιμπουρόπουλος και Φιλιππόπουλος και μια ομάδα στελεχών του Σκάι είχαν καταφέρει ο σταθμός να αποσπάσει την πρώτη, απο τις συνολικά τέσσερις άδειες που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον αλα big brother διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, με 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ στην πορεία ο δείκτης για τις άλλες τρείς έφθασε μέχρι και τα 75,9 εκατ. ευρω.

Στο δυναμικό του καναλιού εξάλλου δεν συγκαταλέγεται πλέον και ο ένας απο τους δύο επι των οικονομικών του. Μόλις εννέα μήνες πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο Παναγιώτης Μαράτος ο οποίος απομακρύνθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα.

Στα κεντρικά του καναλιού επικρατεί ανησυχία διότι λέγεται ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης- μετά απομακρύνσεων- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Αλλά και στον Antenna μάλλον με «απονεύρωση» μοιάζει η αναβάθμιση του Στρατή Λιαρέλλη σε εντεταλμένο σύμβολο της διοίκησης του ομίλου στην Ελλάδα, από διευθύνων σύμβουλος που ήταν, θέση  στην οποία τον διαδέχθηκε στο τέλος του περασμένου Ιουλίου ο Τάσος Μιχαλάκης, μέχρι τότε γενικός εμπορικός διευθυντής του ομίλου Antenna.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X