Διεθνή

Ένταση και ένας τραυματισμός σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Ρώμη

Ένταση και ένας τραυματισμός σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Ρώμη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένταση και τραυματισμός καταγράφηκαν τη νύχτα σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην απόκεντρη περιοχή Tιμπουρτίνο Τέρτσο της Ρώμης.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, Ερυθραίος μετανάστης μετά από διαπληκτισμό με εφήβους που ζουν στην περιοχή, τους πέταξε πέτρες φωνάζοντάς τους να απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, λίγο αργότερα, γονείς κάποιων από τα παιδιά αυτά φέρονται να εισήλθαν στο κέντρο φιλοξενίας, το οποίο ανήκει στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 40χρονο Ερυθραίο. Ο άνδρας, μετά από λίγο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη, που προκλήθηκε πιθανότατα από μαχαίρι. Η ζωή του πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Παράλληλα, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι κρατήθηκε όμηρος επί μία ώρα μέσα στο κέντρο φιλοξενίας, μαζί με τον 12χρονο ανιψιό της και μπόρεσε να εξέλθει του κτηρίου μόνον χάρη στην παρέμβαση εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού.

Η διοίκηση του κέντρου μολαταύτα γνωστοποίησε ότι μέσα στους χώρους του δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όλοι ελπίζουν, τώρα, η ένταση που επικρατεί στην όλη περιοχή, να μην οδηγήσει σε ξέσπασμα νέων επεισοδίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X