Πολιτική

Ένταση στο Ηράκλειο πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού – Συγκεντρώσεις, αλλά και αποκλεισμός του κέντρου της πολης (pics)

Ένταση στο Ηράκλειο πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού – Συγκεντρώσεις, αλλά και αποκλεισμός του κέντρου της πολης (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στο Ηράκλειο με τους διαδηλωτές να φωνάζουν την αγανάκτηση τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Όταν το μπλοκ των διαδηλωτών έφτασε από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ να τους έχουν κλείσει τους δρόμους και να μην τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς το ξενοδοχείο, όπου μιλά ο Πρωθυπουργός.

Πάνω από 56 εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, φοιτητικοί σύλλογοι, και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ πραγματοποιησαν συγκέντρωση στην πλατεια Κορνάρου απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού για”αναπτυξιακή”. 

Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν μαχητικά και να μην συναινέσουν με τη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δρακόντεια μέτρα

Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κέντρο της πολης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για να μπει κάποιος στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”, επρεπε να περάσει από ανιχνευτή μετάλλων

Πριν τις πορείες

Πριν από τις πορείες πραγματοποιήθηκαν και οι χαιρετισμοί των εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων στη συγκέντρωση στην πλ. Κορνάρου

Νωρίτερα είχαν καταφθάσει με προσυγκέντρωση οι μαζικοί φορείς των Χανίων που έχουν πάρει απόφαση για το σημερινό συλλαλητήριο.

Χαιρετισμό στην συγκέντρωση απεύθυνε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ο οποίος ανέφερε:

«Οι υγειονομικοί σήμερα δίνουν το αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μικρών και μεσαίων αγροτών Καταγγέλλουμε την κυβερνητική απόφαση να παρεμποδίσει με την παρουσία ΜΑΤ και αστυνομικής κλούβας την πραγματοποίηση προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας προς το πολιτιστικό κέντρο με αφορμή το διεξαγόμενο «αναπτυξιακό συνέδριο. Τους ενημερώνουμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποκάλυψη της αλήθειας και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί την υγεία-πρόνοια.

Στην ουσία οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποτελούν κάλεσμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της τεχνολογίας, της έρευνας και του φαρμάκου να επενδύσουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων.

Το λαϊκό δικαίωμα και η ανάγκη για σύγχρονο, ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, η βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και της ζωής μας, δεν βρίσκονται στα συνέδρια φιέστες. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και ήρθε η ώρα να κλείσουμε την πόρτα που οδηγεί την κοινωνία σ’ ένα πραγματικό μεσαίωνα. Κανένας συμβιβασμός με ό,τι απώλειες έχουμε! Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας.»

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Σταυριανουδάκης Μανούσος, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, ο Νίκος Βουρλάκης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δ.Χανίων και ο Τερζάκης Βασίλης, πρόεδρος του Σύλλογου ωρομισθίων και αναπληρωτών Καθηγητών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ Ηρακλείου.

Πηγή: creteplus.gr/neakriti.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X