Διεθνή

Ακόμα μία τραγωδία με μετανάστες – Εικόνες σοκ στο Διαδίκτυο (pics)

Ακόμα μία τραγωδία με μετανάστες – Εικόνες σοκ στο Διαδίκτυο (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ισπανική ανθρωπιστική οργάνωση Open Arms εντόπισε χθες τα πτώματα 13 ανθρώπων, εκ των οποίων μίας εγκύου και παιδιών, ενώ 167 άνθρωποι διασώθηκαν, βόρεια της λιβυκής παραθαλάσσιας πόλης, Σαμπράθα.
  • Οι εικόνες από τη φουσκωτή βάρκα που περισυνέλεξε τους ναυαγούς είναι σοκαριστικές
  • Στη βάρκας σωρός τα άψυχα σώματα, το ένα πάνω στο άλλο…
  • Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ισπανός φωτορεπόρτερ του Associated Press, Santi Palacio, ο οποiος βρισκόταν μαζί με ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τους μετανάστες Open Arms στην επιχείρηση διάσωσης και τις ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.
  • Ο εκπρόσωπος της Open Arms, με έδρα τη Βαρκελώνη, Laura Lanuza, ανέφερε ότι 121 άνδρες, 40 γυναίκες και έξι παιδιά συγκαταλέγονται στους διασωθέντες.
  • Η κυβερνητική οργάνωση Save the Children, προσέφερε βοήθεια σε 90 ακόμη μετανάστες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA. Και οι δύο επιχειρήσεις διάσωσης έγιναν με τη συνδρομή της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Μετανάστευση, περισσότεροι από 2.200 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη αναζητώντας τη «γη  της επαγγελίας»

Πηγή: ANSA

Πηγή – Φωτο: Twitter Santi Palacio

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X