Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ανάληψη ευθύνης για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα που αυτοαποκαλείται «καταληψιομανείς» υποστηρίζουν ότι έκαναν τους βανδαλισμούς, στο γραφείο του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμου Χαρακόπουλου,  για «να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις που εκείνος πολεμάει».

Οι βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα με μπογιές έξω από το γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού, με το ένα εξ’ αυτών να παραπέμπει στους καταληψίες του χώρου «Τερμίτα» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατεδάφιση του κτηρίου όπου διαμένουν.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσαν:

«Το βράδυ της παρασκευής (στα πλαίσια πανελλαδικής ημέρας δράσης για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις) πραγματοποιήσαμε επίθεση στο πολίτικο γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Λάρισα, προκαλώντας φθορές στη πόρτα και γράφοντας συνθήματα αλληλεγγύης στη κατάληψη τερμιτα η οποία τον τελευταίο καιρό απειλείται με εκκένωση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη(οπότε και ο μελλοντικός

υποψήφιος υπουργός προστασίας του πολίτη). Στη προσπάθεια του να δείξει πόσο πιστό σκυλί της εξουσίας και κυρίαρχης κουλτούρας είναι, ξερνάει ακόμα και χωρίς καμία αφορμή το σεξιστικό ρατσιστικό κατασταλτικό του οχετό και προωθεί ολοκληρωτικές αντιλήψεις ως αυτονόητες. Με αυτή την επίθεση θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις που εκείνος πολεμάει και εμείς στηρίζουμε κάνοντας παράλληλα γνωστό πως η οποιαδήποτε επίθεση στις κοινότητες μας δε θα μείνει αναπάντητη. Η απάντηση του κινήματος δε θα άφορα μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και οποιονδήποτε τάσσετε συνειδητά στο στρατόπεδο της εκμετάλλευσης και της ανισότητας, ένα στρατόπεδο που θα βρίσκεται πάντα απέναντι στο δικό μας, εκείνο της ελευθερίας.

Υ.Γ προς “Α.Ε” η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται και κρύο και καμία φοράν πίσω από κάθε μεγάλο κόστος μπορεί να βρίσκεται μια ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Καταληψιομανεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X