Ελλάδα

Αναζωπύρωση στα Κύθηρα-Απειλούνται οικισμοί

Αναζωπύρωση στα Κύθηρα-Απειλούνται οικισμοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Κύθηρα προκαλώντας την εκκένωση του οικισμού Αραίοι, ενώ ενδέχεται να εκκενωθεί και ο Μυλοπόταμος. Η αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στην περιοχή των Αραίων αλλά πήρε  μεγάλες διαστάσεις καθώς πέρασε στο Μερμηγκάρι και προχωράει προς την περιοχή των Μυρτιδίων.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος του νησιού με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών και άλλους αρμόδιους φορείς τούς καλεί να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως μεταδίδει το kithiraikanea.blogspot.gr.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αγωνιώδη ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα η μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από το τοπικό Π.Κ., τις επίκουρες δυνάμεις από την πυροσβεστική δύναμη Λακωνίας, τα τμήματα της ΕΜΑΚ, τα πυροσβεστικά οχήματα του τοπικού Π.Κ. καθώς και τα πυροσβεστικά που έχουν μεταφερθεί από Λακωνία, τα πυροσβεστικά του Δήμου, τα βυτιοφόρα των ιδιωτών, τα βαρέα οχήματα των ιδιωτών, την συνδρομή των ιδιωτών και φυσικά των εθελοντών πυροσβεστών, είχαν καταφέρει να περιορίσουν τελείως όλα τα πύρινα μέτωπα και θέσουν υπό απόλυτο έλεγχο την μεγάλη και εκτεταμένη φωτιά στο ΒΔ τμήμα του νησιού, αναφέρει το kithiraikanea.blogspot.gr.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις με σκοπό να προληφθεί τυχόν μερική αναζωπύρωση, ενώ τα χερσαία τμήματα και οχήματα έχουν διασκορπισθεί και εκκαθαρίζουν τυχόν μικρές εστίες που σιγοκαίνε.

 

Δορυφορικές φωτογραφίες της NASA αποτυπώνουν τους καπνούς από την πυρκαγιά, που σπρωγμένοι από τους βορειοανατολικούς ανέμους έχουν εξαπλωθεί πάνω από τη Μεσόγειο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X