Αθλητισμός

Αποκάλυψη! 25 φημισμένοι διεθνείς ποδοσφαιριστές ντοπέ-Και δύο Ελληνες στη λίστα

Αποκάλυψη! 25 φημισμένοι διεθνείς ποδοσφαιριστές ντοπέ-Και δύο Ελληνες στη λίστα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ντοπαρισμένοι συμμετείχαν στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής 25 διεθνείς ποδοσφαιριστές διαφόρων χωρών.

Την αποκάλυψη κάνουν οι Ρώσοι χάκερς “Fancy Bears”, οι οποίοι είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για το ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα των μαζικό αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τώρα οι Ρώσοι χάκερς αποκάλυψαν στοιχεία και για το ποδόσφαιρο.

Οι “Fancy Bears” διέρρευσαν έγγραφα από επίσημους φορείς του ποδοσφαίρου, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη “ταραχή” στο χώρο.

Ένα από αυτά, το οποίο έχει τον τίτλο “TUE and DoU Overview for the 2010 FIFA World Cup South Africa” και φέρεται να έχει τη σφραγίδα της WADA, αναφέρεται στο Μουντιάλ του 2010 και «ονομάζει» 25 ποδοσφαιριστές για χρήση απαγορευμένων ουσιών, για θεραπευτικούς σκοπούς.

Σε αυτή τη λίστα, βρίσκονται τα ονόματα των Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Γκάμπριλ Χάιντσε, Ντιρκ Κάιτ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα και Μάριο Καμορανέζι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως, οι ποδοσφαιριστές είχαν δηλώσει εκ των προτέρων τις ουσίες που λάμβαναν για δερματολογικές παθήσεις, άσθμα κλπ.

Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες ομόφωνα διαβεβαιώνουν ότι στο άθλημά τους δεν υπάρχει ντόπινγκ. Η ομάδα μας παρέλαβε αυτά τα πολυάριθμα στοιχεία ως πρόκληση και τώρα θα αποδείξουμε ότι λένε ψέμματα” αναφέρει το μήνυμα των Fancy Bears.

Η υπόθεση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα δύο Ελλήνων ποδοσφαιριστών, του Παντελή Καπετάνου (έπαιξε μόνο στο πρώτο μάτς με τη Νότια Κορέα) και του Γιώργου Τζαβέλα, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή για το μουντιάλ.

Η απάντηση είναι πως οι ουσίες χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικούς λόγους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X