Ελλάδα

Ασύλληπτες κομπίνες στο πρώην ΙΚΑ: Χορηγούσαν επιδόματα τοκετού σε… άνδρες

Ασύλληπτες κομπίνες στο πρώην ΙΚΑ: Χορηγούσαν επιδόματα τοκετού σε… άνδρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ασύλληπτο. Τρεις στοχευμένους ελέγχους σε ισάριθμα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ έκαναν και εντόπισαν κομπίνες από υπαλλήλους και στα τρία. Σκεφτείτε δηλαδή τι όργιο διαφθοράς και κλοπής του ασφαλιστικού ταμείου γίνεται.

Η ζημιά από τους τρεις στοχευμένους ελέγχους σε υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ σε Αιγάλεω, Πάτρα και Βόλο, ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ. Τα κόλπα που έκαναν είναι από αλλαγές ΙΒΑΝ μέχρι χορήγηση επιδομάτων τοκετού σε… άνδρες.

Αναλυτικά, οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αιγάλεω, όπου αποδείχθηκε ότι υπάλληλοι άλλαζαν τα IBAN στους τραπεζικούς λογαριασμούς ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα να τσεπώνουν οι ίδιοι ποσά που προέρχονταν από παροχές σε χρήμα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, εκτιμάται ότι η οικονομική ζημία του ταμείου ανέρχεται σε περίπου 450.000 ευρώ.

Τουλάχιστον 100.000 ευρώ ήταν η λεία ενός μόνο υπαλλήλου στην Πάτρα, ο οποίος παρείχε ακόμη και επίδομα τοκετού σε άνδρες, υπεξαιρώντας κεφάλαια από το ταμείο, όπως αποδείχθηκε μετά τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια του ΕΦΚΑ με την οικονομική αστυνομία.

Ζημία τουλάχιστον 450.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα αναδείξει η παρέμβαση στο υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ στον Βόλο, μετά από έλεγχο σε πληρωμές παροχών χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα. Μάλιστα, οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι προκύπτει και ταμειακό έλλειμμα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Δηλαδή οι κομπίνες και οι κλοπές φτάνουν στο 100% των ελέγχων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X