Οικονομία

Αχτσιόγλου: «Κάνουμε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε εργασιακά και δεδουλευμένα»

Αχτσιόγλου: «Κάνουμε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε εργασιακά και δεδουλευμένα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δύσκολη» χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, με στόχο μεταξύ άλλων, να διασφαλίζει τους εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλευμένα.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, σχετικά με τις εξελίξεις στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» που ζήτησε να ενταχθεί στην πτωχευτική διαδικασία, η κ. Ατσιόγλου απέρριψε τις κατηγορίες ότι το υπουργείο Εργασίας, παίζει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης.

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, τον Αύγουστο, αμέσως έγιναν οι τριμερείς συναντήσεις και το υπουργείο πήρε θέση υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα στην επιχείρηση, την πιέζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και στο ίδιο επίπεδο λειτουργεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με διαρκείς ελέγχους, επιβολή προστίμων και διενέργεια εργατικών διαφορών» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε «να εξεταστεί κατά πόσον έχουν γίνει δόλιες ενέργειες των μετόχων και των εκδοτών για τη διαδικασία της πτώχευσης ή αν υπάρχει σαφής περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X