Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aντιδράσεις από ΗΠΑ και Νότια Κορέα – Καταδικάζουν οι Βρυξέλλες – Ιάπωνας Πρωθυπουργός: Η διεθνής κοινότητα να κλιμακώσει την πίεση στη Βόρεια Κορέα

 Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει η νέα εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.
Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14 και διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεωνKCNA.

Ο πύραυλος ο οποίος εκτοξεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) από τη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων, δήλωσε αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση, το δίκτυο NHK.

Ιάπωνες αξιωματούχοι προσδιόρισαν λίγο νωρίτερα ότι ο πύραυλος έκανε μια πτήση που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και κατέπεσε στα ύδατα της Ιαπωνίας, εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης (ΑΟΖ), χωρίς πάντως να αναφερθούν ζημιές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία, σημειώνοντας ότι εντόπισε την εκτόξευση ενός βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου και ότι βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της τροχιάς που διέγραψε και άλλων στοιχείων της πτήσης για να συγκεντρώσει σαφέστερες πληροφορίες, όπως γνωστοποίησε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Αξιολογούμε την κατάσταση και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα», πρόσθεσε ο πλοίαρχος Ντέιβις.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X