Διεθνή

Γαλλία: Ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό μετά την απέλασή του από την Τουρκία, «μεγάλη ανακούφιση που επέστρεψα» (pics)

Γαλλία: Ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό μετά την απέλασή του από την Τουρκία, «μεγάλη ανακούφιση που επέστρεψα» (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Λου Μπιρό, λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, μετά την απέλασή του από την Τουρκία όπου φυλακίστηκε για περισσότερες από 50 ημέρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Είμαι πολύ κουρασμένος αλλά πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, μέχρι τέλους δεν ήμουν βέβαιος αν θα μπορούσα να φύγω, από τη στιγμή που ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε την απελευθέρωσή μου, υπήρξαν αλλαγές, οι φρουροί άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως δεν ήμουν τρομοκράτης, ότι τα γεγονότα για τα οποία με κατηγορούσαν δεν ήταν αλήθεια. Δεν υπέστην σωματική κακοποίηση, αλλά υπήρχαν απειλές, εκφοβισμοί. Τέθηκα υπό κράτηση για έξι ημέρες προτού οδηγηθώ στη φυλακή. Τότε ήταν πιο πολύπλοκο », είπε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μου είπε στο τηλέφωνο να «εκμεταλλευθώ τις προσεχείς ημέρες, να ξεκουραστώ», πρόσθεσε ο Λου Μπιρό.

«Την εβδομάδα της προφυλάκισης, τον μεταχειρίστηκαν όπως τους κούρδους κρατούμενους, άρα υπέστη ψυχολογική βία (…) Από τη στιγμή που φυλακίστηκε, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν», δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας του, Λοΐκ Μπιρό.

Τον νεαρό δημοσιογράφο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο η οικογένειά του, η φίλη του και η υπουργός Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν.

Πηγή: RTL, Les Jours

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X