Οικονομία

Γεφύρωση των διαφωνιών και άλμα για το… bitcoin

Γεφύρωση των διαφωνιών και άλμα για το… bitcoin
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ανιούσα πήρε εκ νέου το bitcoin καλύπτοντας το χαμένο έδαφος, καθώς οι miners άρχισαν να χρησιμοποιούν νέο λογισμικό που αποσκοπεί στο να γεφυρώσει το «ιδεολογικό χάσμα» που απείλησε να διαχωρίσει το κρυπτονόμισμα.

Η κοινότητα του bitcoin βρισκόταν σε διαφωνία εδώ και πάνω από δύο χρόνια, επάνω στο πώς θα επιλύσει το διαρκώς κλιμακούμενο πρόβλημά της που είχε πλήξει την άνοδο του νομίσματος και επέτρεψε σε αντιπάλους όπως το ethereum να κλέψει λίγη από τη λάμψη του.

Το νέο λογισμικό, γνωστό ως SegWit2x, θεωρείται συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών: τους miners που λειτουργούν ως ραχοκοκαλιά για το blockchain και τους developers που είναι γνωστοί ως Core και στηρίζουν το bug-free software του bitcoin.

Αν και οι δύο πλευρές είχαν κίνητρα για να συμφωνήσουν, η απουσία κεντρικής εξουσίας για το bitcoin κατέστησε δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας.

Μετά τον συμβιβασμό των δύο πλευρών, η τιμή του bitcoin εκτοξεύτηκε μέχρι και στις 2.302 δολάρια, πριν υποχωρήσει ελαφρώς και αρχίσει να διαπραγματεύεται γύρω στις 2.282 δολάρια. Το ψηφιακό νόμισμα βυθίστηκε μέχρι και στα 1.758 δολάρια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στην αγορά του Coinbase.

«Οι traders είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική μιας επίλυσης του κλιμακούμενου debate, γι’ αυτό η τιμή καταγράφει ράλι», επιβεβαίωσε ο Thomas Glucksmann, επικεφαλής μάρκετινγκ στην αγορά bitcoin Gatecoin, στο Χονγκ Κονγκ.Δ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X