Ελλάδα

Γεωργιάδης: Αν η εξεταστική κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες που έχουν παραγραφεί, παραιτούμαι του δικαιώματος αυτού

Γεωργιάδης: Αν η εξεταστική κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες που έχουν παραγραφεί, παραιτούμαι του δικαιώματος αυτού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην δεύτερη κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε, την πεποίθησή του, αναφερόμενος στην αντικατάσταση του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν επί ημερών του , ότι «είναι περήφανος που επί ημερών του έδιωξε τον Ανδρέα Μαρτίνη».

«Το να κατηγορείτε τον υπουργό Yγείας που ξήλωσε τον Μαρτίνη ότι ανέχτηκε το καθεστώς Μαρτίνη είναι οξύμωρο» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας που τον κατηγόρησαν ότι «ανέχτηκε», ως υπουργός, ρουσφέτια, δωρεάν νοσήλια, εκπτώσεις και άλλες «κολάσιμες πράξεις».

«Θεωρώ ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Αν παρ’ ελπίδα η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, αιτούμαι τη χρήση του άρθρου 86 παράγραφος 5 και ζητώ την άμεση παραπομπή μου σε ειδική δικαστική επιτροπή για να δικαστώ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος της δεύτερης κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

«Εάν δηλαδή η πλειοψηφία της επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες που έχουν όμως παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, παραιτούμαι του δικαιώματος της παραγραφής και ζητώ να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 86, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X