Παρασκήνιο

Γιατί ο Κυριάκος αποκεφάλισε τον υιό του Γιάννη Τραγάκη

Γιατί ο Κυριάκος αποκεφάλισε τον υιό του Γιάννη Τραγάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν μας ρωτούσε κανείς για τον αποκλεισμό του υιού Τραγάκη από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα απαντούσαμε: Πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού φαινόμενα οικογενειοκρατίας και κληρονομικότητας των βουλευτικών εδρών είναι ότι σιχαίνεται περισσότερο ο ελληνικός λαός, ενώ φανερώνει και μία περιφρόνηση προς τον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

Το τελευταίο είναι όμως έτσι; Δεν ήξερε ο Κυριάκος την απόφαση του Γιάννη Τραγάκη να αποσυρθεί και να τον διαδεχθεί ο γιός του; Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος είχε συμφωνήσει. Το λέει μάλιστα στη συνέντευξη.

Αν ο κύριος Τραγάκης έχει δίκιο τότε η βραδυφλεγής αντίδραση του Κυριάκου δεν γίνεται για λόγους αρχής, αλλά για άλλους. Οπως ενδεχομένως ως ένδειξη πυγμής προς το εσωτερικό όπου τον τελευταίο καιρό υπάρχει μουρμούρα με τις απανωτές επικοινωνιακές γκάφες, ενώ έχει εκδηλωθεί απροθυμία βουλευτών να ενεργοποιηθεί δυναμικά, ενώ ερμηνεύεται και ως ένδειξη πυγμής και χτύπημα προς την Καραμανλική πτέρυγα.

Τέλος, θα μπορούσε να είναι και επικοινωνιακή κίνηση για να δείξει ότι δεν αποδέχεται την παλαιοκομματική κληρονομικότητα (συντηρεί και την ισχύ των Καραμανλικών) παρότι ο ίδιος είναι γόνος οικογένειας με τρεις κληρονόμους… μιας μόνο θέσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X