Ελλάδα

Δεν «έκατσε» ο Κλύνν, «μπήκε» ο Λεοντής, κάτσε μη φύγει ο Τσακνής (pic)

Δεν «έκατσε» ο Κλύνν, «μπήκε» ο Λεοντής, κάτσε μη φύγει ο Τσακνής (pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Όχι άλλες περιπέτειες αυγουστιάτικα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός  στην χθεσινοαπογευματινή συνάντησή του, στο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της ΕΡΤ.

-->

Ο Διονύνησης Τσακνής πήγε στο ραντεβού αποφασισμένος να τα βροντήξει και να φύγει από την ΕΡΤ.

Ο ρόλος του ήταν περίπου διακοσμητικός, όπως είχε διαμορφωθεί από το νόμο ανασύστασης της ΕΡΤ, ήταν και συγκεντρωτικός ο Ταγματάρχης, επομένως εκείνος δεν είχε πολλά να κάνει.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος- έγκριτος νομικός, αλλά 82 ετών άνθρωπος στη νευραλγική θέση του διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΡΤ, θέτει απλώς υποψηφιότητα για κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της- μαθαίνω, ως eretikos που θέλω να τα ψάχνω ως λαγωνικό, πήγε περίπου φυτευτός.

Διότι, ναι μεν έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος, τι κι αν υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι, ο υπουργός Παππάς λέγεται δέχθηκε ΠΟΣΠΕΡΤικό «μασάζ»- ή και πρέσινγκ-  για τον- συνταξιούχο- νομικό σύμβουλο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Αν δεν έχει γίνει κατανοητό θα σας το σημειώσω  όσο πιο απλά γίνεται: η ΠΟΣΠΕΡΤ βρήκε τρόπο, σαν το νερό, να «περάσει» και να  έχει ρυθμιστικό ρόλο στα ενδότερα της πολύπαθης ΕΡΤ- πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, δε λέει ο λαός;- και ο ηλικιωμένος νομικός είναι ό,τι πρέπει για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και μερικούς άλλους που θέλουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σαν mall  παραμάγαζων.

Στο σκηνικό που πάει να διαμορφωθεί- σημειώστε ότι το ΔΣ της εταιρείας είναι αυτή τη στιγμή εξαμελές, επειδή οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν έχουν αναδείξει εκπρόσωπο τους,  πράγμα που σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις θα γίνει «σκοτωμός» διότι σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του προέδρου μετράται ως διπλή- ο Τσακνής αντιδρά. Ίσως και όχι άδικα.

Σκεφτείτε ότι το τελευταίο διάστημα πιο συχνά δεχόταν την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ ο υπουργός, Νίκος Παππάς στο γραφείο του παρά τα κορυφαία στελέχη του φορέα- μια από τις αιτίες αποχώρησης Ταγματάρχη, όπως θρυλείται.

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Διονύσης Τσακνής φέρεται να του είπε «δεν πάει άλλο. Δεν μου μένει παρά να υποβάλω παραίτηση».

Δικοί μου, περι του Μαξίμου, με ενημέρωσαν ότι ο Αλέξης τον έπεισε να παραμείνει, διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσει να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να έχει πιο ουσιαστικό- αποφασιστικό ρόλο.

Στο μεταξύ μετά το απερίγραπτο χθεσινό στραπάτσο με τον Χάρρυ Κλυνν, «επιστρατεύθηκε» ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής για να καλύψει την Πέμπτη θέση του ΔΣ της ΕΡΤ και μαζί οριστικοποιήθηκε και ο Γιώργος Θαλασσινός.

Ο συνθέτης, μαθαίνω, θα έχει στην εποπτεία του τα Μουσικά Σύνολα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και το αλλοτινό στέλεχος του ΚΚΕ, εκ των ιδρυτών του 902 Αριστερά στα FM, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Μόλις συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ στη νέα του σύνθεση , στην πρώτη συνεδρίαση του θα αποφασιστεί ότι ο Θαλασσινός θα εκτελεί χρέη αναπληρωτή του διευθύνοντα συμβούλου, του Κωστόπουλου δηλαδή- γιατί άραγε;- και θα έχει λόγο και στα ραδιοφωνικά πράγματα της ΕΡΤ.

Πάντως κάτι μου λέει ότι ο Τσακνής, αν και θέλει να μείνει προσφέροντας και πολιτική στήριξη στον Τσίπρα, σε περίπτωση που δει να μην υλοποιούνται οι διαβεβαιώσεις που έλαβε και γίνει καμιά «γκέλα»,  θα «φορέσεις το καπελάκι του στραβά» και θα τους αφιερώσει τους στιχους του «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον/στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε/αφού η ιστορία σας ανήκει/σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X