Θέμα

Δημοσκοπικός πόλεμος χωρίς δημοσκοπήσεις: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ σύμφωνα με διαρροή για νέο μυστικό γκάλλοπ

Δημοσκοπικός πόλεμος χωρίς δημοσκοπήσεις: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ σύμφωνα με διαρροή για νέο μυστικό γκάλλοπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκοπήσεις δεν δημοσιεύονται, αλλά συζητήσεις, ψίθυροι, φήμες και πληροφορίες εντός ή εκτός εισαγωγικών πληθαίνουν εν μέσω θερινής ραστώνης και δεκαπενταυγουστιάτικης εξόδου στις παραλίες.

-->

Το ακριβώς δείχνουν οι κυλιόμενες έρευνες το γνωρίζουν μόνο αυτοί που τις έχουν κάνεις (αν τις έχουν κάνει), καθώς και οι παραλήπτες τους οι ποίοι διαρρέουν ποσοστά.

Το γεγονός ότι από του Μαξίμου εκπορεύονται διάφορες πληροφορίες που δείχνουν δημοσκοπική ανάκαμψη, δημοσιεύονται ποσοστά δείχνει πως ή το Μαξίμου έχει κάτι στα χέρια του ή ότι κάνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να ενισχύσει το στρατόπεδό του  και να προκαλέσει ανησυχίες στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο περιορισμός της αντίδρασης της Νέας Δημοκρατίας, στην έκφραση οργής και στην απαίτηση να εκδιωχθεί ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλλος, για το δημοσίευμα που αφορούσε στη δημοσκόπηση για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που έδειχνε μεν τη Ν.Δ να προηγείται, αλλά με μικρή διαφορά και τον Τσίπρα να προηγείται βραχεία κεφαλή  του Μητσοτάκη, δείχνει πως μάλλον συμβαίνει κάτι, που δεν είναι τόσο ευχάριστο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Μαξίμου από την πλευρά του αντατπάντησε με μία νέα διαρροή, σύμφωνα με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο 24%.

Τη διαρροή ανέλαβε να δημοσιοποιήσει το προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ σάιτ periodista.gr το οποίο ανέφερε ότι «νέα μυστική κυλιόμενη δημοσκόπηση, η οποία βρίσκεται σε γνώση των επιτελείων των κομμάτων ,δείχνει το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις τάξεις των δημοσκόπων επικρατεί σιγή ιχθύος».

Και ο eretikos.gr θα σχολιάσει πως δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βελτιώνει την εικόνα του μετά τον Ιούνιο με τη συμφωνία στο Eurogroup και την έξοδο στις αγορές, αλλά η ισοπαλία μάλλον πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός. Το περίεργο είναι πως δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου της νέας μυστικής κυλιόμενης δημοσκόπησης είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

Νέα Δημοκρατία: 24%

ΚΚΕ: 6,5%

Χρυσή Αυγή: 6,0%

Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ): 4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5%

Ένωση Κεντρώων: 2,5%

Ποτάμι: 0,8%

Τα λοιπά κόμματα και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν συνολικά το 28,7% στην πρόθεση ψήφου.

Μάλιστα, υπάρχει και η εκτίμηση ότι με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά σημαντικό προβάδισμα, «δεδομένου πως οι αναποφάσιστοι αναμένεται μαζικά να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο eretikos.gr τα δημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη και μόνο για να δουν οι αναγνώστες του τι κυκλοφορεί Αυγουστιάτικα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X