Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς – Νόσησε μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς – Νόσησε μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας, τα οποία αφορούν μια γιατρό στο Σισμανόγελιο και μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία νοσηλεύεται με επιπλοκές στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Παροιμιώδης είναι η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την επιδημική έξαρση της ιλαράς. Δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως σήμερα δεν ενημέρωσαν το προσωπικό, τους Γιατρούς και Νοσηλευτές για την επιδημική έξαρση της ιλαράς και δεν σύστησαν κανένα μέτρο προφύλαξης. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, μάσκες και γάντια. Αν είναι δυνατόν», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα, μετά την ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι μεταξύ των κρουσμάτων, είναι και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους ιατρούς, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και ορισμένες κατηγορίες ασθενών, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς περιέχει ζώντα εξασθενημένο ιό ιλαράς.

Στην περίπτωση που δεν έχουν περάσει ιλαρά σε μικρότερες ηλικίες, κάτι το οποίο χαρίζει φυσική ανοσία διά βίου, είναι ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι (έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου) και προσβληθούν από τη νόσο, εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο.

Επομένως, οι άνθρωποι και δη οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι βέβαιοι είτε ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου ή ότι έχουν περάσει ιλαρά κατά το παρελθόν και έχουν αποκτήσει ανοσία, διαφορετικά, θα πρέπει να κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X