Ελλάδα

Εκπληξη ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας

Εκπληξη ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία έκπληξη από την κυβέρνηση Τσίπρα. Τοποθέτησε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον Βασίλειο Πέππα και όχι ένα από τα φαβορί που ήταν ο Δημήτριος Κράνης και η Ειρήνη Κιουρτσόγλου-Πετρουλάκη.

Ο νέος πρόεδρος στον Άρειο Πάγο τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και αντικαθιστά τη νυν νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου η οποία αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης στις 30 Ιουνίου 2017 της.

Ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης κατέχοντας θέση στη δικαστική επετηρίδα σχετικά χαμηλά, κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος Πρόεδρος.

Έντονα είχαν συζητηθεί και τα ονόματα του Δημητρίου Κράνη και της Ειρήνης Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη.

Ο Δημήτριος Κράνης συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων ανωτάτων δικαστικών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και «κατεβαίνοντας» στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου Προέδρου.

Στην πρώτη του δήλωση ο Βασίλειος Πέππας τόνισε ότι «διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Ειρήνη Καλού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X