Ελλάδα

Ελεύθερα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» με εντολή Βούτση

Ελεύθερα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» με εντολή Βούτση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυσθυμία προκάλεσε στην Ελληνική Αστυνομία η απόφαση, με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν συλληφθεί χθες έπειτα από το ντου που πραγματοποίησαν στο προαύλιο της Βουλής.

Οι «εισβολείς» αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά την προσαγωγή τους, αφού δόθηκε σχετική εντολή από τον κ. Βούτση, με την ΕΛ.ΑΣ. απλώς να καταγράφει τα στοιχεία τους.

Ανώτατες πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας αλλά και του αρμόδιου υπουργείου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για εξέλιξη αυτή, ότι δεν επετράπη δηλαδή στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει προσαγωγές. Σε δύο-τρεις «εισβολείς», μάλιστα, οι άνδρες της αστυνομίας είχαν περάσει και χειροπέδες και τους είχαν βάλει στο περιπολικό, όταν έλαβαν εντολή να τους  αφήσουν και ουσιαστικά να τους επιστρέψουν πίσω στη Βουλή. «Δεν έπρεπε να φύγουν ανενόχλητοι», λένε οι ίδιες πηγές.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για την εισβολή από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, έξω από το θέατρο «Τζένη Καρέζη». Σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτων και στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν  συλλήψεις η απάντηση από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν θετική. Ωστόσο καθοδόν για την ΓΑΔΑ, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν, πάλι από τον  ασύρματο, ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, ζήτησε να μη γίνουν προσαγωγές παρά μόνο καταγραφή στοιχείων των συλληφθέντων.

Τα αστυνομικά έκαναν αναστροφή επέστρεψαν στη Βουλή και όσοι είχαν συλληφθεί τελικό αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή να αποχωρούν δύο-δύο.

Χθες το μεσημέρι, λίγο πριν από τις 15:00, ομάδα περίπου 16 ατόμων, μέλη του Ρουβίκωνα, πιάνοντας στον ύπνο την Ασφάλεια της Βουλής, εισέβαλε στο προαύλιο πετώντας φέιγ βολάν, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πανό για την Ηριάννα Β.Λ. και για έναν ακόμη συγκατηγορούμενό της, για τους οποίους ζητούσαν την αποφυλάκισή τους. Η διαμαρτυρία διήρκεσε πέντε λεπτά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X