Ελλάδα

Εξωδικαστικός μηχανισμός: 7.344 επιχειρήσεις μπήκαν στην πλατφόρμα και 2.400 συμπληρώνουν αιτήσεις

Εξωδικαστικός μηχανισμός: 7.344 επιχειρήσεις μπήκαν στην πλατφόρμα και 2.400 συμπληρώνουν αιτήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το μέγεθος της “θηλιάς” της υπερχρέωσης νοικοκυριών κι επιχειρηματιών αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία της πρώτης μέρας λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο διαδικτυακός τόπος της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) δέχτηκε 2,4 εκατομμύρια «χτυπήματα» (hits), γεγονός που εξηγεί την καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων στην πρόσβαση.

Επίσης, 7.344 επισκέπτες έκαναν εισαγωγή στην πλατφόρμα, ενώ  2.400 επιχειρήσεις ξεκίνησαν τις διαδικασίες της πλατφόρμας με σκοπό την υποβολή αίτησης. Από τις τελευταίες:

  • Οι 310 δεν πληρούν τα κριτήρια του Νόμου και απορρίφτηκαν
  • Οι 150 πληρούν τα κριτήρια του Νόμου και προχώρησαν στη συμπλήρωση της αίτησης, επισυνάπτοντας τουλάχιστον ένα αρχείο.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων υπήρξαν 46.357 διαφορετικοί επισκέπτες, εκ των οποίων:

  • πάνω από 21.000 διαφορετικοί επισκέπτες μελέτησαν τις σελίδες που αφορούν τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Σταθάκη για τα φυσικά πρόσωπα
  • πάνω από 25.000 διαφορετικοί επισκέπτες μελέτησαν τις σελίδες που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο και τις λύσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Από τους 46.000 επισκέπτες:

  • Οι 23.000 προήλθαν από την Αττική
  • Οι 500 προήλθαν από τη Θεσσαλονίκη
  • Οι 500 από καθεμία από τις πόλεις: Πάτρα, Κόρινθος, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Κοζάνη

Η μέγιστη επισκεψιμότητα της πλατφόρμας έφτασε σε 2.500 ταυτόχρονες συνδέσεις και μέχρι στιγμής δεν προέκυψε κανένα τεχνικό πρόβλημα (bug) στην πλατφόρμα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X