Θέμα

Εφορία: Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις και πόσα χρέη διαγράφονται

Εφορία: Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις και πόσα χρέη διαγράφονται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καθώς και επιχειρήσεις υπό ορισμένες προϋποθέσεις (εξαιρούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι), θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές προς την εφορία ακόμα και σε 120 δόσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση αφορά σε:

-Οσους έχουν οφειλές ως 3.000 ευρώ οι οποίοι θα μπορούν να πληρώσουν σε 36 δόσεις το ανώτατο με μικρότερη δόση τα 50 ευρώ και χωρίς περικοπή τόκων ή προσαυξήσεων.

-Σε εκείνους που οφείλουν ως 20.000 ευρώ προς όλους τους πιστωτές. Στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατόν να “κουρεύεται¨ το 95% των τόκων και των προσαυξήσεων, ενώ υπό προϋποθέσεις, με κριτήριο τη βιωσιμότητα είναι δυνατόν να μειώνεται και η βασική οφειλή ως ποσοστό 30%.

-Σε επιχειρήσεις και όλους όσους χρωστούν στο Δημόσιο το 85% της συνολικής οφειλής ανεξαρτήτως ύψους χρέους.

Και στις περιπτώσεις αυτές το ανώτερο ύψος διαγραφών είναι το 95% των τόκων και των προσαυξήσεων και το 30% της βασικής οφειλής εφόσον η επιχείρηση κρίνεται κατ΄ αυτό τον τρόπο βιώσιμη.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει χρήση των 12 ή των 24 δόσεων, ενώ η διαδικασία θα γίνεται στις εφορίες και όχι μέσω πλατφόρμας.

Πάντως, επειδή η ρύθμιση θα πρέπει να εγκριθεί και από το κουαρτέτο, υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις για τα τελικά ποσοστά κυρίως των διαγραφών τόκων, προσαυξήσεων και βασικής οφειλής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X