Διεθνή

ΗΠΑ: Επεισόδια σε διαδήλωση ακροδεξιών (vid)

ΗΠΑ: Επεισόδια σε διαδήλωση ακροδεξιών (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από την έναρξη διαδήλωσης λευκών εθνικιστών. Άτομα που εναντιώνονται στην πορεία των ακροδεξιών ήρθαν στα χέρια μαζί τους, ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν «βροχή» από μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Μπροστά στις ταραχές, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αποφάσισαν λίγο πριν από το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) να απαγορεύσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση και να προχωρήσουν στην εκκένωση του δημοτικού πάρκου όπου θα γινόταν. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ από την πλευρά του κήρυξε το μεσημέρι την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση κι ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Μακόλιφ είχε απηύθυνε χθες έκκληση προς τους κατοίκους να μην προσέλθουν σε αυτή τη συγκέντρωση.

http://https://www.youtube.com/watch?v=7eszVV38bQc

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα το μίσος και τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν σε μία εκδήλωση ακροδεξιών οργανώσεων στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.

«Πρέπει ΟΛΟΙ μας να ενωθούμε και να καταδικάσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το μίσος. Δεν υπάρχει θέσει στην Αμερική για αυτού του είδους τα βίαια επεισόδια», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης και την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X