Ελλάδα

Η θεία από το Σικάγο και το παρασκήνιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις… τουαλέτες στα χωράφια (σπάνιες φωτό)

Η θεία από το Σικάγο και το παρασκήνιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις… τουαλέτες στα χωράφια  (σπάνιες φωτό)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποιός δεν έχει απολαύσει την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, “ Η θεία από το Σικάγο” με τους εκπληκτικούς Γεωργία Βασιλειάδου και Ορέστη Μακρή.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως “Η θεία από το Σικάγο” παραλίγο να γίνει η μοναδική ταινία στην οποία θα συνυπήρχαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Τζένη Καρέζη, αν η Αλίκη δεχόταν τον ρόλο της μικρότερης κόρης που της είχε προτείνει ο Αλέκος Σακελλάριος.

Η νεαρή ηθοποιός απέρριψε τον ρόλο και σύμφωνα με φήμες αυτός ήταν ο λόγος για τον πρώτο της μεγάλο καυγά με τον Φίνο. Οι “κακές γλώσσες” σχολίασαν πως η Αλίκη είχε ήδη αυτοχρισθεί πρωταγωνίστρια την περίοδο εκείνη και γι΄ αυτό απέρριψε τον δεύτερο ρόλο που της προτάθηκε.

Από το μπαλκόνι του σπιτιού της οικογένειας, η Γεωργία Βασιλειάδου όπως ξέρουμε, πετούσε τα κανάτια για να “ψαρέψει” γαμπρούς, για τις ανάγκες της ταινίας. Στα γυρίσματα όμως, τα κανάτια δεν τα πετούσε η “θεία” , αλλά ο Αλέκος Σακελλάριος, ώστε να βγαίνουν τα πλάνα όπως τα είχε σχεδιάσει. Παραλίγο μάλιστα να τραυματιστεί κατά λάθος ο νεαρός Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά το ατύχημα αποφεύχθηκε. Το σπίτι υπάρχει ακόμη και σήμερα στην Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Σπετσών και Κασταλίας.

Την εποχή που γυριζόταν η ταινία, η Φίνος Φιλμ έκανε και τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας με τον τίτλο “Μια ζωή την έχουμε” με τους Δημήτρη Χόρν και Υβόν Σανσόν.

Μέχρι τότε τα στούντιο της στους Αγ.Αναργύρους δεν είχαν τουαλέτες. Οι ηθοποιοί λοιπόν για να κάνουν την “ανάγκη τους” πήγαιναν στα χωράφια της περιοχής. Όμως για χάρη της Υβόν Σανσόν, ο Φίνος έφτιαξε τουαλέτες.

Σ΄ ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα, ο Ορέστης Μακρής ενώ είχε ξεκινήσει για τα χωράφια, τον ενημέρωσαν για την αλλαγή της κατάστασης και απάντησε σε έξαλλη κατάσταση: “ έπρεπε να έρθει η ακατονόμαστη για να κατουρήσουμε σαν άνθρωποι; ”

Στην ταινία συμμετείχαν νεαροί ηθοποιοί που αργότερα κυριάρχησαν στον ελληνικό κινηματογράφο όπως : ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Τζένη Καρέζη, ο Στέφανος Στρατηγός, η Γκέλυ Μαυροπούλου. Επίσης έκανε το κινηματογραφικό του ντεπούτο και ο Βαγγέλης Σειληνός.

  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X