Οικονομία

Η κρυφή option των Κινέζων για τον ΑΔΜΗΕ

Η κρυφή option των Κινέζων για τον ΑΔΜΗΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μία κρυφή option στη σύμβαση που υπέγραψαν η κυβέρνηση με την κινεζική State Grid, ο ΑΔΜΗΕ σε ένα χρόνο μπορεί να μπει στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ως γνωστόν στις 19 Ιουνίου εισάγονται στο χρηματιστήριο με τιμή 2,12 ευρώ οι μετοχές της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών”, που κατέχει το 51% του ΑΔΜΗΕ. Από το ενημερωτικό δελτίο αποκαλύπτεται ότι οι Κινέζοι που έχουν αποκτήσει το 24% του Διαχειριστή έχουν δικαίωμα προαίρεσης να απαιτήσουν μέσα σε έναν χρόνο:

1. Τη συγχώνευση με απορρόφηση του ΑΔΜΗΕ από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, κι έτσι οι μέτοχοι του ΑΔΜΗΕ θα λάβουν εισηγμένες μετοχές της τελευταίας ή

2. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών με εισφορά σε είδος των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, που έχουν η SGEL και η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. Το αποτέλεσμα θα είναι οι δύο μέτοχοι να αποκτήσουν μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και άρα η τελευταία θα είναι κατά 100% μέτοχος του ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής στο χρηματιστήριο της “ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών” και την υπογραφή της πώλησης, την ερχόμενη εβδομάδα του 24% του ΑΔΜΗΕ στην SGEL (θυγατρική της State Grid), ολοκληρώνεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ. Έτσι, μέτοχοι του Διαχειριστή θα είναι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών με 51% (όπου εκεί περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι μέτοχοι του 49% της ΔEH), η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ (Δημόσιο) με 25% και η SGEL με 24%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X