Χωρίς Κατηγορία

Η μεγάλη ευκαιρία είναι εδώ. Θα την αδράξεις Αλέξη;

Η μεγάλη ευκαιρία είναι εδώ. Θα την αδράξεις Αλέξη;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λοιπόν Αλέξη η ευκαιρία είναι εδώ μπροστά σου. θα την αδράξεις από τα κέρατα ή θα την χάσεις και μαζί σου και εξαιτίας σου, θα τη χάσει και η χώρα.

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα και άνοιξε νέο παράθυρο ευκαιρίας. Εκείνο που εσύ οφείλεις να κάνεις, είναι να δράσεις γρήγορα και να μη βραδύνεις.

Να απαλλαγείς από το σύνδρομο του μηρυκασμού που διακρίνει την «πρώτη φορά αριστερά», το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να καρκινοβατούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, να τελματώνει η δραστηριότητα.

Αλέξη,να απαλλαγείς από ανιστόρητες και ανεδαφικές ιδεοληψίες, όπως εκείνες που θέλουν το κράτος πανταχού παρόν, να παρακολουθεί τα πάντα, να τα ελέγχει όλα, σαν «Μεγάλος Αδελφός».

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, το κράτος, ιδίως το γραφειοκρατικό (αναρωτιέμαι αν η γραφειοκρατία είναι σύμφυτη του κράτους ή ακόμα χειρότερα σαπρόφυτο χωρίς το οποίο δεν ζει το κράτος) γεννά διαφθορά και προκαλεί φθορά, όχι μόνο στις κυβερνήσεις, αλλά και στις κοινωνίες.

Αλέξη είναι καιρός να δράσεις ακαριαία. Να λύσεις τους γόρδιους δεσμούς του χρυσού στη Χαλκιδική και του Ελληνικού τάχιστα. Να πατάξεις τη γραφειοκρατία και τα «γρηγορόσημα» στο Δημόσιο. Να μεταρρυθμίσεις τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδίδεται γρήγορα, να δημιουργήσεις μία οικονομία και χώρα φιλικές στις επενδύσεις, γιατί έτσι μόνο θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα αυξηθούν και οι συντάξεις.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιδεολογικά φληναφήματα.

Και να το καταλάβουμε καλά. Αλέξη, προοδευτικό και αριστερό σήμερα είναι αυτό που παράγει πλούτο, κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων, δίνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στους πολίτες, παρεμβαίνει για να λειτουργούν οι κανόνες δικαίου, προστατεύει τα δικαιώματα των αδύναμων πολιτών, φροντίζει τους αδύναμους.

Ξέρω είναι πολλά Αλέξη. Αλλά πρέπει από κάπου να αρχίσεις. Επρεπε ήδη να έχεις αρχίσει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X