Παρασκήνιο

Η σφαγή των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Τα Νέα» από τον Μαρινάκη

Η σφαγή των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Τα Νέα»  από τον Μαρινάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα επανακυκλοφορούν “Τα Νέα”. Πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την ιστορική και πάλαι ποτέ μεγάλη εφημερίδα που δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της Ψυχαρικής βασιλείας στο ΔΟΛ.

Ομως, από την ιστορική εφημερίδα θα απουσιάζουν 17 δημοσιογράφοι. Τόσοι είναι αυτοί που έπεσαν θύματα του πογκρόμ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο εφοπλιστής επιβάλλοντας τα νέα ήθη, της γαλέρας,  (δείγμα του τι θα επικρατήσει στον Τύπο) από τους νέους ιδιοκτήτες)¨εφαγε¨ 17 δημοσιογράφους που κράτησαν όρθια την εφημερίδα στις δύσκολες μέρες, ενώ “πετσόκοψε”  και τους μισθούς.

Σε αυτό το κλίμα, ¨δούλεψαν¨τα κολλητιλίκια και οι αυλές και έτσι βρέθηκαν εκτός δημοσιογράφοι με πάνω από 30 και 35 χρόνια εργασίας στην ίδια εφημερίδα.

Οχι μόνο δεν έκανε καθόλου καλή αρχή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά αποκάλυψε και τα νέα ήθη που πρόκειται πλέον να κυριαρχήσουν στο χώρο του Τύπου, όσο η ΕΣΗΕΑ παραμένει στην ξαπλώστρα.

Και μία λεπτομέρεια που διέλαθε της προσοχής. Ο νυν και ο πρώην διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, πως ο νέος ιδιοκτήτης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για 18 μήνες. Που σημαίνει “Τα Νέα”  θα έχουν ως ορόσημο τις επόμενες εκλογές κι΄ αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κερδίσει τότε…

Οι δημοσιογράφοι που δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Μαρινάκη, παρότι έβαλαν πλάτη για να σωθεί η εφημερίδα είναι: Γιάννης Δεβετζόγλου (Γευσιγνωσία), Ρούλα Τσουλέα (ιατρικό), Νίκος Μάστορας (υπ. Παιδείας), Νικολέτα Μουτούση (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Παύλος Αγιαννίδης (Πολιτιστικό) Χρήστος Ιερείδης Τηλεοπτικό), Μαριλένα Θεοδωράκου (Αγορά), Νίκος Τζιαννίδης (συντάκτης ύλης), Βαγγέλης Αρναούτογλου (Αθλητικό), Γιάννης Σκόκας (Αθλητικό), Σοφία Ζερβού (Διόρθωση), Κατερίνα Δανάλη (Ατελιέ), Αντώνης Καραγιαννάκης, Μάρω Βακαλοπούλου, Χρήστος Μανωλάς, Πέτρος Στεφανής (Ολοιι στο site tanea.gr).

Τέλος στον αέρα βρισκόταν μέχρι χτες το βράδυ η περίπτωση του Ηλία Γεωργάκη (Εργατικό), που του είπαν μεν να συνεχίσει, αλλά με πολύ δραστική περικοπή του μισθού του, που ήταν σαν του έλεγαν φύγε.

Κι, ενώ πρόκειται για πρωτοφανή σφαγή η ΕΣΗΕΑ, παραμένει στις ξαπλώστρες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X