Ελλάδα

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει ακριβώς τους δρόμους των παραλιακών δήμων του τομέα Νοτίων Αθηνών όπου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Η απόφαση αυτή εκτός από το δήμο Αθηναίων, για τον οποίο η εφαρμογή της νομοθεσίας έχει ήδη ισχύ, περιλαμβάνει το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας. Επίσης στο σχέδιο της απόφασης που πρέπει να εκδώσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης περιλαμβάνεται και συγκεκριμένο τμήμα του δήμου Πειραιά.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθερίας του Τύπου”, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τις 30 Κυριακές της θερινής σεζόν:

  1. Στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις  οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
  2. Στην περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευρυπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος
  3. Στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  4. Στην περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος .
  5. Στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  6. Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανοικτά θα είναι τα καταστήματα στο τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης,  το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X