Διεθνή

Κένυα: Ένα κορίτσι νεκρό από πυρά αστυνομικών…

Κένυα: Ένα κορίτσι νεκρό από πυρά αστυνομικών…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
«Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε ένα μπαλκόνι, την ώρα που σημειώνονταν σποραδικά πυρά από την αστυνομία», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν με σφαίρες στις πόλεις Κισούμου και Σιάγια σε συγκρούσεις με την αστυνομία που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα, έγινε γνωστό από πηγές στην αστυνομία και τη διοίκηση.

Οι οπαδοί του υποψηφίου της αντιπλίτευσης Ράιλα Οντίνγκα πραγματοποίησαν χθες το βράδυ βίαιες διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της νίκης του Κενυάτα με 54,27% των ψήφων. Εξάλλου πολλοί οδικοι άξονες στη δυτική Κένυα ήταν σήμερα το πρωί αποκλεισμένοι από διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, η κυριότερη οργάνωση στην Κένυα για την επιτήρηση των εκλογών, η ELOG, ανέφερε σήμερα πως δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την υπόθεση ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νοθεία ή ότι τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ακριβή, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις προβολές της παράλληλης καταμέτρησης των ψήφων που διενήργησε η ELOG, ο πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα συγκέντρωσε το 54% των ψήφων και σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση το 54,3%. Η διαφορά αυτή εμπίπτει στο περιθώριο λάθους (1,9 εκατοστιαίες μονάδες) της οργάνωσης, ανέφερε η ELOG.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X