Ελλάδα

Καιρός: Οι πιο ζεστές περιοχές της χώρας

Καιρός: Οι πιο ζεστές περιοχές της χώρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα σαραντάρια είναι εδώ και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Από σήμερα Δευτέρα η εβδομάδα που αρχίζει θα είναι από τις πιο “καυτές”  του 2017.

Στην Αττική τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα δείξει 39 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Έως και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για τη  Δευτέρα είναι: Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Ηπειρωτικά από 20 έως 40 και κατά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X