Διεθνή

«Κατέβασαν ταχύτητα» οι Έλληνες πλοιοκτήτες – Οι Κινέζοι πρώτοι στις ναυπηγήσεις πλοίων

«Κατέβασαν ταχύτητα» οι Έλληνες πλοιοκτήτες – Οι Κινέζοι πρώτοι στις ναυπηγήσεις πλοίων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 
Οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες κατέβασαν ταχύτητα όσον αφορά στον ρυθμό με τον οποίο υπέγραφαν παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων, τον Αύγουστο. Οι Έλληνες παρήγγειλαν τη ναυπήγηση 9 πλοίων, ενώ οι Κινέζοι παρήγγειλαν 17 πλοία, ποσοστό αύξησης τον Αύγουστο 113%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny μέσα στον Αύγουστο ελληνικά συμφέροντα υπέγραψαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση μόλις τεσσάρων πλοίων συνολικής αξίας 48 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για 17 πλοία λιγότερα σε σύγκριση με τον Ιούλιο ποσοστό μείωσης 81%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 που οι Έλληνες παρήγγειλαν εννέα πλοία, το ποσοστό μείωσης φθάνει στο 56%.
 
Τα πλοία που παρήγγειλαν είναι δύο φορτηγά και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
 
Οι Κινέζοι αντιθέτως φούλαραν τις επενδυτικές τους μηχανές. Παρήγγειλαν τον Αύγουστο τη ναυπήγηση 17 πλοίων, έναντι οκτώ που είχαν παραγγείλει τον Αύγουστο του 2016, ποσοστό αύξησης 113%.
 
Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 274 εκατομμύρια δολάρια και αφορά οκτώ φορτηγά πλοία, τέσσερα δεξαμενόπλοια, τέσσερα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα μεταφοράς οχημάτων.
 
Παγκοσμίως, τον Αύγουστο του 2017 υπεγράφησαν συμβόλαια συνολικής αξίας 1,2 δισ. για τη ναυπήγηση 54 πλοίων έναντι 87 τον Ιούλιο, ποσοστό μείωσης 37%.
Πηγή: newmoney.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X