Ελλάδα

Καύσιμα: Κερδοσκοπία στα νησιά με καπέλο έως και 0,28 ευρώ

Καύσιμα: Κερδοσκοπία στα νησιά με καπέλο έως και 0,28 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε απίστευτα ύψη βρίσκονται οι τιμές των υγρών καυσίμων στα νησιά, την ώρα που η τουριστική κίνηση και ζήτηση βρίσκεται στο ζενίθ λόγω των θερινών διακοπών.

Έλληνες και ξένοι παραθεριστές πληρώνουν την αμόλυβδη βενζίνη με καπέλο… έως και 0,28 ευρώ το λίτρο σε σχέση με τη μέση τιμή πανελλαδικά. Η τελευταία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων είναι στα 1,477 ευρώ το λίτρο, όταν στην Κυκλάδες η μέση τιμή έχει εκτοξευτεί στα 1,757 ευρώ το λίτρο.

Στη Σάμο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 1,636 ευρώ το λίτρο, ενώ στα Δωδεκάνησα βρίσκεται στα 1,614 ευρώ το λίτρο.

Η βενζίνη στα νησιά δεν είναι ακριβότερη μόνο τα καλοκαίρια. Είναι και το χειμώνα. Ωστόσο τη θερινή σεζόν η αλυσίδα χονδρικής και λιανικής πώλησης κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενη τις αυξημένες οδικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εμπορίας και των πρατηρίων οι τιμές στα νησιά ούτως ή άλλως έχουν αυξημένο κόστος μεταφοράς, ενώ και οι εκπτώσεις που δίνονται στα βενζινάδικα είναι χαμηλότερες. Επιπλέον, λόγω του ό,τι το χειμώνα οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και η ζήτηση είναι υποτονική, το κύκλωμα των εταιριών εμπορίας και πρατηρίων επιδιώκει να βγάλει τα έξοδα αλλά και κάτι παραπάνω… την τουριστική περίοδο.

Στα 1,598 ευρώ το λίτρο είναι η τιμή της βενζίνης στην Κεφαλλονιά, ενώ στη Χίο φτάνει στα 1,567 ευρώ. Και στην Κρήτη η αμόλυβδη κοστίζει χρυσάφι… αφού στο Λασίθι η μέση τιμή είναι στα 1,55 ευρώ, στο Ρέθυμνο 1,544 και στα Χανιά 1,532 ευρώ το λίτρο.

Αλλά και στη Λέσβο η αμόλυβδη εξακοντίζεται στα 1,539 ευρώ το λίτρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X