Ελλάδα

Κρήτη: Ο Παυλόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης του Νίκου Καζαντζάκη

Κρήτη: Ο Παυλόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης του Νίκου Καζαντζάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, λίγο μετά την άφιξη του στο Ηράκλειο, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο λόφο «Μαρτινέγκο» όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

  • Ο Προκόπης Παυλόπουλος το μεσημέρι επισκέφθηκε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

  • «Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη για μας τους Έλληνες, για την Ευρώπη για τον κόσμο ολόκληρο, πρέπει να διαβάζεται και να εμπνέει ταυτοχρόνως σαν ένα σήμα κινδύνου αλλά και σαν ένας δείκτης πορείας . Στα ταραγμένα νερά της εποχής μας που αν δεν προσέξουμε θα γίνουν τυφώνας για την ανθρωπότητα το έργο του Καζαντζάκη παραμένει πάντα επίκαιρο και πρέπει να μας εμπνέει σαν εγερτήριο σάλπισμα σαν ήχος εναντίον των συνειδήσεων που συνηθίζουν να εφησυχάζουν», τόνισε το μεσημέρι σε ομιλία του στο χωριό Μυρτιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  • Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στο έργο του Καζαντζάκη επεσήμανε ότι όποιος το ξέρει δεν χρειάζεται να δει πολλά, και χαρακτήρισε το συγγραφέα ασυμβίβαστο πνεύμα που πάντα αναζητούσε την αλήθεια και υπερασπίστηκε την ελευθερία.

«Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε πάντα ο εαυτός του επηρεάστηκε από άλλους αλλά ανέδειξε αυτό που ο ίδιος ήθελε ως πρότυπο για τον κόσμο, για τον άνθρωπο».

  • Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη δώρισε μια αναμνηστική πλακέτα με τη μορφή του Καζαντζάκη και ένα αντίγραφο από το ποιητικό του έργο «Οδύσσεια».
  • Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε στην Κρήτη ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα με πολυσήμαντο έργο και 60 χρόνια μετά το θάνατο του παραμένει πάντα επίκαιρος.

  • Στο έργο και την προσφορά του Νίκου Καζαντζάκη αναφέρθηκε σε ομιλία του ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας Νίκος Χαραλαμπάκης λέγοντας ότι έδειξε ότι πρέπει να επικρατήσει η γλώσσα του λαού.

Πηγή : ekriti.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X