Ελλάδα

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν με το τέλος του ΟΑΣΘ

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν με το τέλος του ΟΑΣΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και την αντιπολίτευση να αναγνωρίζει μεν τα συσσωρευμένα προβλήματα κακοδιαχείρισης και λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά να διαφωνεί με τον τρόπο που γίνεται και την μέθοδο που εφαρμόζεται, συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, η ψήφιση του οποίου αναμένεται αργά το απόγευμα.

«Η κυβέρνηση τολμά να βάλει τέλος σε ένα φαύλο καθεστώς 60 χρόνων κακοδιαχείρισης, κατασπατάλησης και άρνησης να εφαρμοστεί το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο» επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Καραναστάσης.

«Με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο παραδίδουμε ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και καθόλα διαφανές σύστημα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. Επιλύουμε έτσι τα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας του ΟΑΣΘ, ο οποίος δεν τηρούσε όλα τα χρόνια τις συμβατικές του υποχρεώσεις και με ευθύνη του ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μνημείο αντιφάσεων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του αναγνωρίζει ότι η λειτουργία του ΟΑΣΘ είναι πολύ προβληματική και χρειάζεται εξορθολογισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X