Οικονομία

Κόντρα Λαγκάρντ-Ντράγκι για τις ελληνικές τράπεζες

Κόντρα Λαγκάρντ-Ντράγκι για τις ελληνικές τράπεζες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως η Λαγκάρντ πάει γυρεύοντας να τα ακούσει από τον Ντράγκι. Μιλώντας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μεταξύ άλλων είπε, σύμφωνα με το mignatiou.com, ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες κεφαλαιοποιούνται επαρκώς πριν από το τέλος του προγράμματος.

«Οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, περιλαμβανομένων επικαιροποιημένων asset quality review και stress test, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Και η απάντηση από τη Φρανκφούρτη, όπου η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήρθε πληρωμένη και περίπου σαν να της έλεγε να μην μπερδεύεται σε ξένα χωράφια.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ, που ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε:

«Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διαφόρων ελληνικών τραπεζών. Εάν και όταν γίνει αίτημα για την προσθήκη επιπρόσθετων δραστηριοτήτων, σε αυτό το εποπτικό της πρόγραμμα, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X