Ελλάδα

Κόντρα στο twitter Γεωργιάδη – Κυρίτση για τον… Χίτλερ και τον Στάλιν

Κόντρα στο twitter Γεωργιάδη – Κυρίτση για τον… Χίτλερ και τον Στάλιν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στη συζήτηση που έχει ανακύψει για τον κομμουνισμό και τον ναζισμό δίνει η διαδικτυακή κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αρνήθηκε να συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν της Εσθονίας.

  • Αφορμή, στάθηκε ένα πρώτο tweet του κ. Κυρίτση, ο οποίος έγραψε αρχικά στο twitter: «Έλληνες νεκροί από Χίτλερ – 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0» και στη συνέχεια ανήρτησε ένα χάρτη της Ελλάδας γράφοντας: «Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Χίτλερ -χάρτης. Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Στάλιν: 0».

  • Την τοποθέτησή του σχολίασε, μεταξύ άλλων, και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Οι Πόντιοι που πέθαναν από τις Σταλινικές Διώξεις τι είναι; όσοι πέθαναν στον Εμφύλιο;», τόνισε .

  • Εκτός από τον πλέον πια προβλέψιμο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος συνεχάρη τον Σταύρο Κοντονή, γι’ αυτή του την απόφαση, σήμερα ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «η ενέργεια του κ. Κοντονή είναι πολύ σωστή, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την “ιστορική του δικαίωση”».
*Φωτο-Αρχείο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X