Ελλάδα

Μέρκελ: «Σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πέρυσι η Ελλάδα»

Μέρκελ: «Σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πέρυσι η Ελλάδα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από έναν χρόνο βρίσκεται η Ελλάδα, εκτίμησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν το πρόγραμμα θα έχει εφαρμοστεί, «θα έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές».

«Ελπίζω και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει όλα αυτά που έχει συμφωνήσει. Η Ελλάδα είχε κάποιες στιγμές επιτυχίας όπως π.χ. όταν έγινε η προσπάθεια να εκδοθούν κάποια ομόλογα. Αυτό σίγουρα δημιούργησε κάποια αυτοπεποίθηση. Όταν το πρόγραμμα θα έχει εφαρμοστεί, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές», δήλωσε η κ. Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, διευκρίνισε ωστόσο ότι η ίδια δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι στους Έλληνες, καθώς «δεν είμαι η ελληνική πολιτική».

Μπορώ μόνο να πω ότι πιστεύω ότι «σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από έναν χρόνο, όταν ανησυχούσα πολύ περισσότερο», συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Ελλάδα. «Γνωρίζω ότι για πάρα πολλούς ανθρώπους είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι και η Ελλάδα θα ωφεληθεί από περισσότερες θέσεις εργασίας και έτσι, σιγά- σιγά, και από περισσότερη ευημερία», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της ευρωζώνης, η καγκελάριος σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία, καθώς όλα τα κράτη-μέλη -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- αναπτύσσονται οικονομικά, ενώ ο αριθμός των ανέργων έχει μειωθεί και αυξάνεται ο αριθμός θέσεων εργασίας. «Αυτά είναι θετικά μηνύματα. Γνωρίζω ότι τα προβλήματα της ανεργίας των νέων δεν έχουν ξεπεραστεί, αλλά με αυτά τα στοιχεία είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι πριν από 2-3 χρόνια. Και σε αυτές τις χώρες αυτό οφείλεται σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, είτε υπό πρόγραμμα είτε όχι», τόνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X