Παρασκήνιο

Μαρινάκης-Πατέρας: Οι “κολλητοί” που έγιναν μισητοί εχθροί και τώρα τα ξαναβρίσκουν

Μαρινάκης-Πατέρας: Οι “κολλητοί” που έγιναν μισητοί εχθροί και τώρα τα ξαναβρίσκουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οπως λέει ο αστικός μύθος ήταν δύο φίλοι κολλητοί από παιδιά. Μάλιστα έλεγαν πως ήταν αδελφοποιτοί, πως αντάλλαξαν όρκους φιλίας και διάφορα άλλα χαριτωμένα που έκαναν όταν ήταν νεώτεροι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νικόλας Πατέρας.

Ηρθε  μία εποχή, περίπου εκεί στο 2010 και λίγο μετά και οι δύο κολλητοί εφοπλιστές τα έσπασαν και απύθμενο μίσος επικράτησε ανάμεσά τους. Εφτασαν μέχρι του σημείου να καρφώνει ο ένας τον άλλον σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οπως έγραφε η εφημερίδα «Πρωταθλητής» το καλοκαίρι του 2015, η οποία τώρα ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη , ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε καταθέσει στον ανακριτή στον οποίο «σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για μία σκευωρία που άμεσα θα αποκαλυφθεί και την οποία έχουν ξεκινήσει να στήνουν εις βάρος του οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος, μέσω της οποίας επιχειρούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό και τον ίδιο, καθώς έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στον Σύλλογο και έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χάσμα που οι δήθεν ανταγωνιστές αδυνατούν να καλύψουν.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες ότι εμπνευστής της ανώνυμης επιστολής που εστάλη στα ανακριτικά γραφεία είναι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας. Αυτή η αποστολή αποτέλεσε την αφορμή για να ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να καταγραφούν από την ΕΥΠ συνομιλίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως οι μόνες ενδείξεις για το κατηγορητήριο της εν λόγω υπόθεσης που κάποιοι αποκαλούν δήθεν “εγκληματική οργάνωση” στο ποδόσφαιρο».

Και γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία το κειμενάκι αυτό; Γιατί ο μεν Αλαφούζος για πολιτικούς λόγους ξέχασε τη σκληρή αντιπαράθεση με Μαρινάκη και συμμάχησε μαζί του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα οι φήμες λένε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα βρήκε με τον εχθρό του και πρώην κολλητό του Νικόλα Πατέρα.

Απόδειξη αυτού του εγκωμιαστικό, για το Νικόλα Πατέρα, ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨Παραπολιτικά¨ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο με τίτλο «Επιστροφή Πατέρα στον ΠΑΟ-Μεγάλη απόφαση» το οποίο μάλιστα υπογράφει ο εκδότης (γι΄ αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι πιο αποκαλυπτικό) Γιάννης Κουρτάκης.

Καθολικό είναι το αίτημα στους κύκλους των φίλων του Παναθηναϊκού, για την επιστροφή του δισεκατομυριούχου Νικόλα Πατέρα, στην προεδρία του ιστορικού Συλλόγου. Το γεγονός ότι ο μεγιστάνας του εφοπλισμού, ήταν ο τελευταίος, που κατάφερε να δώσει χαρά, πρωτάθλημα και κύπελλο στον ΠΑΟ, δεν περνά απαρατήρητο αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνά η ιστορική ομάδα. Με δεδομένη την στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως αυτή εκδηλώθηκε με δημόσια και ειλικρινή δήλωση, ο μόνος ΜΕΓΑΛΟΣ, που μένει για να πετάξει σωσίβιο στον Παναθηναϊκό, είναι ο μεγαλοεφοπλιστής Πατέρας.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα άνθρωπο που εκτός από την εμπειρία που διαθέτει, αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν έλειψε ούτε λεπτό, όλα αυτά τα χρόνια από τα όσα συνέβαιναν κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο και αφορούσαν την πράσινη ΠΑΕ. «Ο Πατέρας είναι μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τους Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη» αναφέρουν όσοι γνωρίζουν την πραγματική οικονομική επιφάνεια του πολυεκατομμυριούχου, πρώην προέδρου του ΠΑΟ. Το ρευστό που διαθέτει ο Νικόλας Πατέρας, καλύπτει επί τρεις φορές τις οικονομικές τρύπες, του συνόλου των ομάδων.

Με δεδομένη την οικονομική δυνατότητα από τη μία, και την αγάπη για τον ΠΑΟ, από την άλλη, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι ο ηγέτης των διεθνών θαλασσών, θα δηλώσει πρωί – πρωί, το βροντερό παρών, που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή του ΠΑΟ. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν θα θελήσει να εμπλακεί εκ νέου στα διοικητικά δρώμενα της πράσινης ΠΑΕ, η συμβολή Πατέρα, σε οικονομικό και συμβουλευτικό επίπεδο, είναι περισσότερο από αναγκαία.

Άλλωστε, όπως, έχει γραφτεί κατ΄ επανάληψη σε έγκριτες εφημερίδες, όπως η Espresso και η Deal News, ο Νικόλας Πατέρας, που προνόησε να πουλήσει την κατάλληλη στιγμή τον στόλο του, κατάφερε να διαθέτει τεράστια ρευστότητα που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα 30 και 40 εκ. ευρώ για να σωθεί η ιστορική ομάδα, όχι μόνο δεν του αλλάζουν την καθημερινότητα, αλλά απεναντίας είναι «σαν κερνά ένα καφέ τους φίλους του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X