Διεθνή

Μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει για… διακοπές

Μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει για… διακοπές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας εξασφαλίσει άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ άφησε για λίγο την πολύβουη πολιτική σκηνή της χώρας της για να επωφεληθεί μιας χαμηλών τόνων καλοκαιρινής ανάπαυλας διάρκειας 3 εβδομάδων, υπό άκρα μυστικότητα κι αν και απομένουν μόλις δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Οι διακοπές της μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας ? τις οποίες, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, θα περάσει ακούγοντας όπερα και παραθερίζοντας στις ιταλικές Άλπεις ? αποτελούν λιγότερο μια αντανάκλαση της αυτοπεποίθησης που νιώθει ότι θα κερδίσει μια τέταρτη θητεία στον θώκο της καγκελαρίου ή μιας φυσιολογικής ανθρώπινης επιθυμίας να γεμίσει μπαταρίες. Συνιστούν κυρίως μια έξυπνη στρατηγική να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να προκύψουν νέες ειδήσεις που θα μονοπωλούσαν την επικαιρότητα και θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες στις δημοσκοπήσεις, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στόχος είναι να «ναρκώσει» το εκλογικό σώμα και να δείξει στους ψηφοφόρους ότι είναι υπεράνω των πολιτικών διενέξεων κι επιλέγει να το κάνει ακριβώς τη χρονική στιγμή που οι περισσότεροι Γερμανοί θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας άδειάς τους των 6 εβδομάδων.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι οι Γερμανοί λατρεύουν τις διακοπές τους και θα το κατανοήσουν απόλυτα εάν η ηγέτιδά τους πάρει λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί, ακόμα κι αν το διάλειμμα αυτό γίνεται λίγο πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κάτι το ασύλληπτο σε πολλές άλλες χώρες.

«Επιδιώκει να χαλαρώσει την προεκλογική εκστρατεία κάνοντας ένα διάλειμμα και πηγαίνοντας διακοπές μεσούσης μιας ήδη βαρετής προεκλογικής εκστρατείας» δήλωσε ο Νιλς Ντίτριχ, πολιτικός επιστήμονας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X