Διεθνή

Μετέτρεψαν ένα ολόκληρο πυρηνικό καταφύγιο σε φάρμα κάνναβης

Μετέτρεψαν ένα ολόκληρο πυρηνικό καταφύγιο σε φάρμα κάνναβης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Βρετανοί καταδικάστηκαν σήμερα να εκτίσουν ποινές φυλάκισης και κάθειρξης διότι εγκατέστησαν μια τεράστια φάρμα κάνναβης μέσα σε ένα παλιό καταφύγιο για χρήση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, που είχε κατασκευαστεί την εποχή του ψυχρού πολέμου σε μια απομονωμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε το καταφύγιο —που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και να αποτελέσει κέντρο διοίκησης σε περίπτωση που η Βρετανία δεχόταν επίθεση με πυρηνικά όπλα— για την καλλιέργεια 4.000 και πλέον φυτών κάνναβης, που τους έδινε τη δυνατότητα να παράγουν χασίς αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο.

Το καταφύγιο, στο Τσίλμαρκ, κοντά στο Σόλσμπερι, δεν ανήκει πλέον στο υπουργείο Άμυνας, αλλά παραμένει άθικτο, με τις ειδικές πόρτες που αντέχουν σε πυρηνικές εκρήξεις να το καθιστούν σχεδόν απόλυτα προστατευμένο, εξήγησε η αστυνομία.

Τα μέλη της συμμορίας, που συνελήφθησαν σε μια νυχτερινή έφοδο τον Φεβρουάριο, αφού είχαν βγει από το καταφύγιο, είχαν κλειδώσει εργαζόμενους μέσα στην εγκατάσταση για να φροντίζουν τα δενδρύλλια 24 ώρες το 24ωρο.

Η φυτεία πιστεύεται ότι άρχισε να λειτουργεί το 2013. Για να συνεχιστεί η λειτουργία της, η συμμορία έκλεβε ρεύμα από έναν πυλώνα στον εξωτερικό της χώρο. Πιστεύεται ότι έκλεψαν ενέργεια αξίας 650.000 λιρών.

«Αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης που έχουμε δει στη χώρα, με σχεδόν και τα 20 δωμάτια του καταφυγίου να έχουν μετατραπεί για τη χονδρική παραγωγή» χασίς, τόνισε ο Σάιμον Πόουπ, αξιωματικός της αστυνομίας του Γούλτσιρ, σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο του Σόλσμπερι.
Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την ενοχή τους στην κατηγορία ότι συνωμότησαν για την παραγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β΄και την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Μάρτιν Φίλερι, 45 ετών, καταδικάστηκε να εκτίσει οκτώ χρόνια κάθειρξη. Οι δύο συνεργοί του Ρος Γουίντερ, 30 ετών, και Πλάμεν Νγκουέν, 27, καταδικάστηκαν να εκτίσουν πέντε χρόνια φυλάκιση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X