Οικονομία

Νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για χαμηλοσυνταξιούχους

Νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για χαμηλοσυνταξιούχους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Xρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο, όπως τα ποσά που έλαβαν πέρυσι οι χαμηλοσυνταξιούχοι τα οποία δεν έχουν περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και ως εκ τούτου δεν συνιστούν εισόδημα. Συνεπώς, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα και δεν λαμβάνονται υπόψη για τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ που δικαιούνται οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ωστόσο, κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, λόγω τεχνικών ζητημάτων συνυπολογίστηκαν στα συνολικά εισοδήματα των δικαιούχων, με αποτέλεσμα ορισμένοι να χάσουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ. Με εντολή του διοικητή της  Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για όλες αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αυτό προκύπτει από  ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ως απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση για σκοπούς ΕΝΦΙΑ της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του  ν. 4445/2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X