Διεθνή

Ξεπέρασαν τις 500.000 τα έξυπνα εισιτήρια

Ξεπέρασαν τις 500.000 τα έξυπνα εισιτήρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν τις 500.000 τα έξυπνα εισιτήρια και οι κάρτες που δόθηκαν στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με την εφαρμογή του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ).

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και μάλιστα, τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί από την ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ) 400.000 και από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) 110.000 «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες, εκ των οποίων τα 15.000 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα «έξυπνα» εισιτήρια και οι κάρτες φέρνουνε νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες, αφού καταργείται σταδιακά το χάρτινο εισιτήριο, το οποίο αντικαθίσταται από την ATH.ENA Card και το ATH.ENA Ticket.

Η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Η εν λόγω κάρτα, η οποία θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη ή απρόσωπη.

Η απρόσωπη κάρτα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία. Εάν χαθεί δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται.
Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X