Διεθνή

«Οικονομικός πόλεμος» κατά της Ρωσίας οι αμερικανικές κυρώσεις

«Οικονομικός πόλεμος» κατά της Ρωσίας οι αμερικανικές κυρώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία καταγγέλλει τον «οικονομικό πόλεμο» που εξαπέλυσε εναντίον της η Ουάσινγκτον, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε χθες τον νόμο που επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, «σημάδι απόλυτης αδυναμίας»του αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Οι κυρώσεις αυτές που θεσπίσθηκαν με πρωτοβουλία του αμερικανικού Κονγκρέσου, συνιστούν «κήρυξη ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας» και βάζουν «τέλος στις ρωσικές ελπίδες για μία βελτίωση των σχέσεων με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση», έγραψε χθες το βράδυ ο ρώσος πρωθυπουργός στη σελίδα του στο Facebook.
«Η κυβέρνηση Τραμπ έδειξε την απόλυτη αδυναμία της παραχωρώντας την εκτελεστική εξουσία στο Κονγκρέσο κατά τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο».
Ανάλογος τόνος επικρατεί στον ρωσικό Τύπο, όπου η Komsomolskaia Pravda γράφει ότι «δεν πρόκειται πλέον για επιβολή κυρώσεων, αλλά για το ποιος είναι ο κύριος του Λευκού Οίκου».
«Η βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία μετατρέπεται πλέον σε  θέμα ζωής και θανάτου για τον 45ο αμερικανό πρόεδρο. Εάν δεν κατορθώσει να πει “όχι” στην αντιπολίτευση τώρα, το επόμενο νομοσχέδιο θα μπορούσε να είναι μία πρόταση μομφής εναντίον του», γράφει η εφημερίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X