Ελλάδα

Οι αντιεξουσιαστές ¨καταζητούν¨ 22 αστυνομικούς

Οι αντιεξουσιαστές ¨καταζητούν¨ 22 αστυνομικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κολάζ με φωτογραφίες 22 αστυνομικούς και την ένδειξη ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η ανάρτηση προκαλεί μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. αφού εμφανίζονται οι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα σε πρόσφατο και προγενέστερο χρόνο.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τη λεζάντα «άνθρωποι δίχως πρόσωπα, χωρίς διακριτικά, ανάμεσα μας» και πρόσθετη αναφορά «οι ασφαλίτες αυτοί δεν θα ξαναχαθούν μεταξύ μας». Πράγμα που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα των αστυνομικών, ώστε να μην μπορούν να αναμιγνύονται με τους αντιεξουσιαστές.

Ορισμένοι από τους αστυνομικούς είναι συνοδοί ασφαλείας, ενώ άλλοι μετέχουν σε ομάδες εποπτείας και συλλήψεων, όταν γίνονται επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται  ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί η δημοσιοποίηση μεμονωμένων φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά, ωστόσο αυτή η μαζική φωτογράφηση θεωρείται πρωτοφανής κι ίσως προκαλέσει σειρά προβλημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών αλλά και στις ενέργειες ειδικών υπηρεσιών.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X