Επιλογές

Οι 10 κληρονόμοι βουλευτικών εδρών της Νέας Δημοκρατίας

Οι 10 κληρονόμοι βουλευτικών εδρών της Νέας Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δέκα είναι οι κληρονόμοι βουλευτικών εδρών από τους γονείς τους (συνήθως από τον πατέρα τους). Το θέμα της κληρονομικότητας στην πολιτική ήρθε πάλι στην επιφάνεια ύστερα από τον αποκλεισμό του Παναγιώτη Τραγάκη από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές (όποτε κι΄ αν γίνουν), ύστερα από την ανακοίνωση της διαδοχής από τον πατέρα του Δημήτρη Τραγάκη μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” το περασμένο Σάββατο (Σάββατο η συνέντευξη και Τρίτη η αντίδραση του Κυριάκου. Σαν λίγο βραδυφλεγή δεν σας φαίνονται τα αντανακλαστικά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας;).

Πάντως, στο ελληνικό πολιτικό σύστημα η κληρονομιά της βουλευτικής έδρας είναι η καλύτερη προίκα που αφήνουν στα παιδιά τους οι πολιτικοί, για να αποδειχθεί και πρακτικά ότι η πολιτική είναι ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα.

Η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές εξέλεξε 75 βουλευτές, από αυτούς οι δέκα έχουν κληρονομήσει τη θέση στην πολιτική ή τη βουλευτική έδρα από τον πατέρα τους ή το θείο τους. Οι δέκα κληρονόμοι είναι λοιπόν:

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Καραμανλής (Σέρρες), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρίστος Δήμας, Χρίστος Σταϊκούρας, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Στη λίστα των κληρονόμων θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Κώστα Μπακογιάννη, όμως αυτός δεν είναι βουλευτής, αλλά ένας απλός περιφερειάρχης, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του θείου του Κυριάκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X