Χωρίς Κατηγορία

Οχι στις προτάσεις των εργατοπατέρων των …σκουπιδιών

Οχι στις προτάσεις των εργατοπατέρων των …σκουπιδιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα το πούμε όσο πιο δυνατά και όσο πιο …αιρετικά μπορούμε. Στο ζήτημα της απεργίας των σκουπιδιών, ένα πράγμα δεν πρέπει να γίνει με οποιοδήποτε τίμημα.

Να μην υιοθετηθούν και να μην περάσουν οι θέσεις των συνδικαλιστών, οι οποίες εκ προοιμίου και εξ΄ ορισμού, να προσθέσουμε και την ιστορική εμπειρία, είναι απολύτως συντεχνιακές.

Και είναι αυτή η στάση και οι επιλογές του συνδικαλιστικού κινήματος τις προηγούμενες δεκαετίες, που ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη χρεοκοπία της χώρας (θα αναφέρουμε μόνο το παράδειγμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Τάσου Γιαννίτση και οι έχοντες ιστορική μνήμη θα καταλάβουν).

Είναι αυτό το συντεχνιακό και γραφειοκρατικό μοντέλο συνδικαλισμού το οποίο πρέπει να τελειώσει, να εξαφανιστεί.

Και πρέπει να τελειώσει γιατί δεν έχει ευθύνες μόνο για τα δεινά της χώρας, αλλά και για την απομαζικοποίηση των συνδικάτων, την εξυπηρέτηση πολιτικών θέσεων και επιδιώξεων των συνδικαλιστοπατέρων και των κομμάτων στα οποία ανήκουν, την απόρριψη προτάσεων και λύσεων που έχει ανάγκη η κοινωνία, οι πολίτες και η οικονομία.

Είναι το γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα μία μεγάλη πληγή και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού εξ΄ ορισμού δεν υπηρετεί τα συμφέροντά τους, αλλά συμφέροντα προσώπων και πολιτικών φορέων.

Γι΄ αυτό Αλέξη μην κάνεις ούτε βήμα πίσω. Εχεις αυτούς και πολλούς άλλους λόγους παραπάνω. Μην υποταχθείς στις σειρήνες του λαϊκισμού και του εργατοπατερισμού…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X