Ελλάδα

Ο… Μαραντόνα της Αλβανίας “μπουκώνει” με ηρωίνη Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη

Ο… Μαραντόνα της Αλβανίας “μπουκώνει” με ηρωίνη Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο… Μαραντόνα πνίγει την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, αλλά και την Ευρώπη στην ηρωίνη. Οχι δεν πρόκειται για τον Αργεντινό μάγο της μπάλας, για Αλβανό μεγαλέμπορο ναρκωτικών, του οποίου το όνομα είναι Μαραντόνα (ο πατέρας του από το μεγάλο θαυμασμό προς Μαραντόνα του έδωσε αυτό το όνομα).

Ο Αλβανός Μαραντόνα είχε στήσει την έδρα της επιχείρησής του στον καταυλισμός των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου και με το Τζόνι, έναν 47χρονο συμπατριώτη του, έναν ακόμα Αλβανό και δυο Έλληνες Ρομά, είχαν εγκαταστήσει σε παραπήγματα του καταυλισμού υπερσύγχρονα εργαστήρια νόθευσης και συσκευασίας του ναρκωτικού και μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ιστότοπου newsit.gr, στα πακέτα του θανάτου κολλούσαν αυτοκόλλητα με τον προορισμό της θανατηφόρας σκόνης, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών, οι κακοποιοί εισήγαγαν καθαρή ηρωίνη απευθείας από την Τουρκία, συνεργαζόμενοι με την εγχώρια μαφία και στην συνέχεια την νόθευαν στα εργαστήρια που είχαν στήσει στον καταυλισμό των Ρομά, με τελικό σκοπό την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε πόλεις της Ελλάδας, των Βαλκανίων, καθώς και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μάλιστα, επειδή οι δράστες είχαν περικυκλώσει τον καταυλισμό με τσιλιαδόρους, οι αστυνομικοί

αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΕΛ.ΑΣ, τα γνωστά drones προκειμένου να παρακολουθήσουν από ψηλά την δραστηριότητα του Μαραντόνα.

Το πρωί της Δευτέρας, πάνοπλοι αστυνομικοί, ακόμα και της ΟΠΚΕ, εισέβαλαν στον καταυλισμό, συλλαμβάνοντας τον Μαραντόνα, τον Τζόνι και τους συνεργάτες τους, ενώ παράλληλα με την χρήση σκαπτικού μηχανήματος, ξέθαψαν από τις αυλές των παραπηγμάτων μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και ουσίας με την οποία τη νόθευαν.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου, Χρήστου Παπαζαφύρη- στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, 38,8 γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, 16,5 κιλά νοθευτική ουσία, 2 νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο δεύτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ», κυνηγετική καραμπίνα, φορτηγό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ, 2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, 8 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X