Διεθνή

Ο Τραμπ απαγόρευσε την ένταξη διαφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό

Ο Τραμπ απαγόρευσε την ένταξη διαφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έγγραφο, με το οποίο απαλλάσσονται οι διαφυλικοί από τον αμερικανικό στρατό, υπέγραψε χθες βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχωρώντας σε μία απόφαση, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Παρασκευή διαταγή προς το Πεντάγωνο, να μη στρατολογεί πλέον διαφυλικούς, ενώ ταυτόχρονα αφήνει στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας την ευθύνη να αποφασίσει πώς θα χειριστεί τις περιπτώσεις εκείνων που υπηρετούν ήδη στις τάξεις του.

Στο έγγραφο, το οποίο διαβιβάστηκε στον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Τραμπ υπογραμμίζει επίσης ότι το Πεντάγωνο δεν θα αναλαμβάνει πλέον το κόστος της ιατρικής θεραπείας διαφυλικών που υπηρετούν στον στρατό ή εργάζονται γι’ αυτόν.

eretikos.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο 

*Τα διαφυλικά άτομα μπορεί να μην έχουν καμία βιολογική αναντιστοιχία, αλλά νιώθουν βαθιά μέσα τους ότι ανήκουν στο άλλο φύλο. Συχνά τα διαφυλικά άτομα (transsexual, trans) νιώθουν από πάρα πολύ μικρή ηλικία (2-3 χρονών) ότι ανήκουν στο άλλο φύλο και δυσανασχετούν σφόδρα με το πώς τα αντιλαμβάνεται ο περίγυρός τους. Το σώμα τους δεν αντιστοιχεί στον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους. Πολλά από αυτά αναγκάζονται να καταπνίξουν αυτά τα συναισθήματα, λόγω της εντονότατης απαξίωσης που εισπράττουν, και κατορθώνουν να τα αποδεχτούν και να τα εκφράσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.
 
Ψυχιατρικά αυτό ορίζεται ως «δυσφορία φύλου», ένας όρος που αμφισβητείται έντονα από πολλά διαφυλικά άτομα, επειδή όχι μόνο δεν αντανακλά την πραγματικότητα των ατόμων, των οποίων η έμφυλη ταυτότητα δεν συμφωνεί με τα έμφυλα χαρακτηριστικά του σώματός τους αλλά τους ωθεί να νιώσουν δυσφορία με το φύλο τους, δημιουργώντας τα συμπτώματα που υποτίθεται ότι περιγράφει. Λόγου χάρη, δεν νιώθουν όλα τα διαφυλικά άτομα αποστροφή για τα γεννητικά όργανά τους, ούτε θέλουν όλα να υιοθετήσουν την κοινωνικά στερεοτυπική εμφάνιση του αντίθετου φύλου. Επειδή δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός εναλλακτικός όρος, το «δυσφορία φύλου» χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά ίσως το «έμφυλη διαφοροποίηση» (gender-variance) να είναι μια καλή λύση, επειδή δεν είναι καθόλου φορτισμένο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X